Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Іршанський і Вільногорський ГЗК внесені до групи ризику.
 
12-02-2010, 15:04  Економіка

Іршанський і Вільногорський ГЗК внесені до групи ризику.

 
'Іршанський

Іршанський і Вільногорський ГЗК внесені до групи ризику.


Міністерство економіки України сформувало перелік з 128 об'єктів державної власності, щодо яких існує загроза незаконного відчуження. Про це повідомила сьогодні прес-служба відомства.

"Перелік з 128 об'єктів держвласності, до яких можуть здійснюватися неправомірні дії для відчуження, сформований з урахуванням матеріалів КРУ і СБУ" - уточнюється в повідомленні.

На думку міністра економіки Богдана Данилишина, найбільш кричущими фактами є, зокрема, неповернення Кримським Титаном орендованих ним майнових комплексів Вільногорського гірничо-металургійного та Іршанського гірничо-збагачувального комбінатів.

Міністерство також відзначає факти відчуження земельних ділянок санаторіїв Міністерства оборони, а також самовільне захоплення земельних ділянок міжнародного дитячого центру "Артек".

"Причинами таких ситуацій є недосконалість законодавства, зокрема, з питань банкрутства, управління об'єктами держвласності, орендних відносин та земельних відносин" - говориться в повідомленні.

У зв'язку з цим Б. Данилишин вважає за необхідне вжити заходів з повернення об'єктів держвласності, щодо яких КРУ і СБУ надали інформацію про спроби незаконного відчуження.

Як повідомлялося, 15 січня 2010 Господарський суд Криму визнав незаконною відмову Фонду держмайна продовжити договір оренди Іршанського ГЗК та Вільногорського ГМК з Кримським Титаном.

У вересні 2009 Кабмін схвалив передачу Мінпромполітики функцій з управління держмайном цілісних майнових комплексів Іршанського ГЗК та Вільногорського ГМК після закінчення дії договорів їх оренди Кримським Титаном, доручивши міністерству також створити на базі цих підприємств держпідприємства і здійснити необхідні організаційні заходи щодо їх держреєстрації та забезпечення виробничої діяльності.

Як відомо, в 2005 році Фонд держмайна передав майновий комплекс Вільногорського ГМК і Іршанського ГЗК в оренду ЗАТ "Кримський титан" підконтрольного підприємцеві Дмитру Фірташу. Дія орендного договору закінчилося у вересні 2009 року.

Як повідомлялося, на початку вересня 2009 року уряд України видав постанову, якою вирішив створити державні підприємства на базі Вільногорського ГМК і Іршанського ГЗК, а також наказало передати їх в управління Мінпромполітики.

Пізніше Кабмін доручив Міністерству охорони навколишнього природного середовища анулювати ліцензії, видані ЗАТ "Кримський титан" на право розробки родовищ Іршанський ГЗК і Вільногорському ГМК. У відповідь ЗАТ подало до Вищого господарського суду України касацію на рішення Господарського суду Києва про арешт майна комбінатів.

ЗАТ "Кримський титан (м. Армянськ, Крим) спеціалізується на виробництві двоокису титану (2% від світового виробництва) сировиною для якого служить ільменітовий концентрат, що отримується на Вільногорському і Іршанському ГЗК. 50% - 1 акція ЗАТ "Кримський титан" належать Ostchem Germany GmbH, дочірній компанії OstChem Holding AG, що входить у групу GDF Дмитра Фірташа.

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!