Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » У Житомирській області розпочали підготовку до збору врожаю
 
16-07-2010, 11:12  Господарство

У Житомирській області розпочали підготовку до збору врожаю

 
Згідно із прогнозом у поточному році очікується валовий збір зерна по всіх категоріях господарств області у межах 1 млн.тонн, з них 850 тис. тон на сільськогосподарських підприємствах.


У Житомирській області розпочали підготовку до збору врожаю



Про це повідомляє прес-служба Житомирської облдержадміністрації.

До збирання підпадає 379 тис.га зернових і зернобобових культур в т.ч. ранніх зернових 290,5 тис.га. У сільськогосподарських підприємствах всіх форм власності буде обмолочено відповідно 317,5 і 231,3 тис.га.

Крім того, до збирання підлягає 16 тис.га ріпаку.

Для проведення збиральної кампанії в області та районах розроблені комплексні плани проведення жнив.

У Житомирській області розпочали підготовку до збору врожаю




На збір врожаю буде задіяно 1463 одиниць комбайнового парку області. До роботи в полі вже підготовлено 1207, що становить 83% від наявних.

Крім того для своєчасного проведення збиральної додатково буде залучено 207 високопродуктивних комбайнів з приватних підприємств та інших областей. На сьогодні вже укладено договори на 150 одиниць зернозбиральної техніки.

Створено запас дизельного палива в кількості 2,3 тис.тон, що складає 51% від потреби. Бензину в наявності 0,6 тис. тонн (54% від потреби).

Господарствами області розпочато проведення жнив. У роботу включилися сільгосппідприємства Андрушівського, Бердичівського, Попільнянського, Ружинського, Чуднівського, Романівського, Нов.-Волинського, Брусилівського районів. На сьогодні господарствами обмолочено 0,8 тис. га, намолочено 2,2 тис. тон зерна, врожайність складає 26,6 ц / га.

У Житомирській області розпочали підготовку до збору врожаю


До обмолоту ріпаку приступили господарства Бердичівського, Любарського, Попільнянського, Чуднівського, Романівського, Коростишівського, Нов.-Волинського, Баранівського, Малинського, Овруцького, Червоноармійського, Брусилівського районів. Обмолочено 3,0 тис. га, намолочено 2,4 тис.тон при урожайності 8,1 ц / га.

З метою координації роботи та надання практичної допомоги по районах закріплені відповідальні працівники з числа фахівців головного управління агропромислового розвитку та керівників обласних служб АПК.

За матеріалами Житомир.info

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!