Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » У Житомирській області активно розвивають бджільництво.
 
19-08-2010, 13:14  Господарство

У Житомирській області активно розвивають бджільництво.

 
Сьогодні в Ружинському районі, під керівництвом голови Житомирської облдержадміністрації Сергія Рижука відбувся обласний семінар з питань розвитку бджільництва, присвячений Дню бджоляра.

0



За словами Рижука, «одним із важливих завдань АПК регіону є активний розвиток бджільництва, а також формування інфраструктури ринку його продукції».

С. Рижук поставив завдання сільськогосподарському активу Житомирщини створити в області таку структуру, яка об'єднає в одне ціле заготівлю, переробку і реалізацію продукції бджільництва в спецмагазинах регіону, країни та зарубіжжя.

При цьому голова Житомирської ОДА також розкритикував стан справ у галузі бджільництва.

- Тут при наявності племінної пасіки на фірмі «Бджоляр ЛТД» немає поки що чіткої схеми роботи з виведення високопродуктивних маток, також поки не забезпечується повна потреба аматорства аматорських пасік в високопродуктивних матках, - сказав С. Рижук.

Губернатор також поставив завдання перед підлеглими створити в області бджолорозсадник і необхідну кормову базу для бджіл. Він підкреслив, що на Житомирщині поки ще паспортизовані трохи більше третини наявних пасік - 1500 з 5000.

ДОВІДКА. У Житомирській області зараз у всіх категоріях господарств утримується близько 166 тис. бджолосімей, 97% з яких міститься в господарствах населення, і лише близько 3% в сільськогосподарських підприємствах.

У сільгосппідприємствах чисельність найбільшу бджолосімей має Ружинський район, Житомирський, Радомишльський і Чуднівський.

За минулий рік у всіх категоріях господарств регіону вироблено 5537 тон меду, що на 207 тон більше показника 2008 року, у тому числі у населення 5486 тон, сільськогосподарських підприємствах - 51 тона.
За матеріалами «Журнал Житомира»

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!