Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Сергій Рижук планує створити в Житомирській області молочні кооперативи
 
8-12-2010, 21:58  Господарство

Сергій Рижук планує створити в Житомирській області молочні кооперативи

 
У Житомирській області створять молочні кооперативи. Про це сьогодні повідомили в прес-службі Житомирської облдержадміністрації з посиланням на губернатора області Сергія Рижука.

Сергій Рижук планує створити в Житомирській області молочні кооперативи



За його словами, "ціни на молоко є дуже важливим питанням, осторонь від якого не повинні стояти голови сільрад регіону".

При цьому С. Рижук уточнив, що названі молочні кооперативи покликані дати стабільний дохід аграріям від виробленого власними силами молока.

Він нагадав також, що область має намір "потужно працювати щодо розвитку молочного скотарства в особистих селянських господарствах, для чого владою регіону закуплено за кошти обласного бюджету з початку року 70 індивідуальних доїльних апаратів і роздано селянам, що утримують четверо і більше корів". У наступному році ця робота буде продовжена.

При цьому С. Рижук закликав органи місцевого самоврядування докласти зусиль до формування справедливих для аграріїв цін на молоко в регіоні.

"Один платить півтори гривні за кілограм молока, інший - дві гривні., тоді як ми повинні розуміти, при створенні молочних кооперативів кожен аграрій зможе диктувати молоко-переробному підприємству ціни на молоко", - сказав С. Рижук.

Для цього він рекомендував місцевим органам самоврядування сіл провести активну роботу зі створення таких кооперативів на Житомирщині.

"Ми, влада, вам у цьому допоможемо - розробимо статут кооперативу, посприяємо у виготовленні інших документів, печаток", - додав він.

С. Рижук повідомив також, що після створення таких кооперативів його голова буде погоджувати ціни на молоко з підприємствами і селянами, а також підписувати договори на його закупівлю.

"Одним словом, буде мати важелі впливу на керівників молокозаводів та відстоювати інтереси селян", - сказав губернатор.

Як повідомили в головному управлінні агропромислового розвитку Житомирської облдержадміністрації, за 10 місяців року в агроформуваннях Житомирської області виробництво молока зросло на 1,4% - до 78,6 тис. тон. Найкраще працюють в цьому напрямку в селянсько - фермерське господарство імені Мічуріна Ружинського району. Там за 11 місяців цього року від кожної корови з 168 надоєно в середньому по 7076 кг. молока, що на 40 кг більше аналогічного періоду минулого року.

Також у листопаді п. р. агроформування Андрушівського, Брусилівського та Житомирського районів щоденно перевищують минулорічні показники по виробництву молока в середньому на 39-15 центнерів.

На початок листопада п. р. молоко 1 сорту в сільгосппідприємствах області закуповувалося за середньозваженою ціною в 3687 гривень за тону, що на 3% більше, ніж у влітку і на 86% більше аналогічного показника 2009 року. Середня закупівельна ціна по Україні на початок листопада п. р. становила 3627 грн. за тону. У жовтні цього року в області спостерігалося зменшення закупівельних цін на молоко в особистих селянських господарствах Житомирщини - за середньозваженою ціною в 2800 грн. за тнну.

ДОВІДКА: сільгосппідприємства Житомирської області щодня виробляється 2174 ц молока, що на 201 ц більше аналогічного торішнього показника.
За матеріалами «Журнал Житомира»

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!