Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Житомирській області з держфонду виділено 1400 тон борошна
 
25-08-2010, 16:34  Господарство

Житомирській області з держфонду виділено 1400 тон борошна

 
Уряд виділив Житомирській області 1120 тон пшеничного і 280 тон житнього борошна із зерна Державного інтервенційного фонду.

0



Про це сьогодні повідомили в Головному управлінні агропромислового розвитку Житомирської облдержадміністрації.

Відзначається, що борошно виділили наказом Мінагрополітики від 16 серпня 2010 № 489 для забезпечення формування в регіоні стабільної цінової політики на хліб і хлібопродукти у 2010/11 маркетинговому році для щомісячної потреби хлібозаводів регіону. За даними управління, зазначеного обсягу борошна вистачить для того, щоб регулювати ціни на хліб у регіоні.

Також вказується, що ДП «Черняхівський КХП» ДАК «Хліб України» підписав угоду з Аграрним фондом України на помел 10 тис. тон пшениці на борошно для хлібозаводів Житомирської області.


У Житомирі почався дефіцит гречки?

У той же час, з прилавків магазинів у Житомирі зникає гречана крупа. Традиційний гарнір для котлет стає проблематично придбати не тільки у ряді мережевих супермаркетів, але і в приватних магазинах.

Чиновники Житомирської міськради вважають, що ажіотаж викликаний самими споживачами.

Однак, дешевої гречки в Житомирі вже не залишилася. Навіть на ринках міста кілограм гречаної крупи менше ніж за 12 грн. не продають. У супермаркетах ціна доходить до 15 грн. за кіло.

До речі, у сусідній Росії ціни на гречку за тиждень виросли в 2,5 рази. Цього року Росія вперше за 7 років має намір імпортувати гречку з Китаю, щоб перекрити дефіцит.
За матеріалами «Журнал Житомира»

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!