Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Губернатор Рівненщини ділитися гречкою з іншими областями України не буде
 
1-09-2010, 22:26  Господарство

Губернатор Рівненщини ділитися гречкою з іншими областями України не буде

 
Влада Рівненської області вважає за доцільне залишити в області весь цьогорічний врожай гречки, щоб таким чином задовольнити попит населення на цей продукт

'Губернатор



Як повідомили кореспонденту у прес-службі Рівненської облдержадміністрації, про це сказав голова ОДА Василь Берташ під час засідання її колегії.
За його словами, аграрії області можуть забезпечити більш ніж 60% споживчого необхідності жителів області в гречці, оскільки в цьому році її посіяли трохи більше, ніж у минулому році - на площі 3,4 тисячі гектарів. Згідно з прогнозами, очікується врожай гречки на 500 тон більше, ніж у минулому році.
Для стабілізації цін обласна влада також запланувала зустріч з виробниками гречаної крупи та підприємствами роздрібної торгівлі (в т.ч. мережевої). На думку першого заступника голови облдержадміністрації Анатолія Юхименка, це допоможе домовитися учасникам зустрічі про прямі постачання гречаної крупи для реалізації населенню області. Прибравши цілий ряд посередників, вдасться на порядок здешевити продукцію, переконане керівництво області.
Основний виробник гречаної крупи в Рівненській області - ДП «Радивилівський комбінат хлібопродуктів» - припинив продаж цієї крупи ще 15 серпня. Як пояснили в Управлінні агропромислового розвитку Рівненської ОДА, це відбулося через відсутність сировини для виготовлення крупи.
На продуктових ринках Рівненської області кілограм гречки в даний час стоїть 10-16 грн.
В Управлінні агропромислового розвитку Рівненської ОДА порахували, що з початку року середні роздрібні ціни на цю крупу в області зросли на 101,4%, а в серпні - на 6,7%.


За матеріалами УНІАН

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!