Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Аграрії Житомирської області приступили до збирання хмелю та цукрових буряків
 
13-09-2010, 17:34  Господарство

Аграрії Житомирської області приступили до збирання хмелю та цукрових буряків

 
Аграрії Житомирської області приступили до збирання хмелю. Про це повідомили в Головному управлінні агропромислового розвитку Житомирської облдержадміністрації.

Аграрії Житомирської області приступили до збирання хмелю та цукрових буряків


0


У повідомленні уточнюється, що станом на 9 вересня ц.р. вирощена продукція зібрано з площі 117 га, що становить 17% площ під хмелем. Середня врожайність - 10,1 ц / га.

За словами начальника Головного управління агропромислового розвитку Житомирської ОДА Миколи Дідківського, розвиток хмелярства в регіоні передбачено комплексною програмою розвитку сільського господарства Житомирської області в 2009-2010 роках і на період до 2015 року.

Він підкреслив, що в Україні виробництво хмелю сконцентровано переважно в господарствах Житомирської області, де грунтово-кліматичні умови найбільш повно відповідають біологічним особливостям цієї культури і дозволяють отримувати високоякісну сировину - як ароматичних, так і гірких сортів і в повному обсязі забезпечувати пивоварну промисловість України власною сировиною .

Однак, за словами Дідковського, з ряду причин вітчизняне виробництво хмелю поки не задовольняє цих потреб. Так, в 2008 році в Україні було вирощено тільки 886 тон хмелю, в тому числі в Житомирській області - 574 тони, або 65% від загального обсягу по Україні.


Крім того, Аграрії Житомирської області приступили до збирання цукрового буряку.

Як зазначили в Головному управлінні агропромислового розвитку Житомирської облдержадміністрації, на 10 вересня ц.р. з 240 га вже накопано 5,1 тис. тон цукрового буряка при середній врожайності 210 ц / га.

Нагадаємо, цукровим буряком в області цього року засіяно більше 11 тис. га, що дещо більше торішнього. Планується, що переробляти його цією осінню будуть не два цукрових заводи, як було рік тому, а чотири.


За підсумками сезону 2009 року в Житомирській області було зібрано 197 тис. тон буряка на площі 10,6 тис. га при середній врожайності 186 ц / га.
За матеріалами «Журнал Житомира».

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!