У Житомирській області виробництво цукрових буряків за січень-жовтень поточного року збільшилося до аналогічного торішнього показника на 54% або на 104,5 тис. тон - до 298 тис. тон.
Про це повідомляє Головне управління агропромислового розвитку Житомирської облдержадміністрації.
Відзначається, що збирання цукрових буряків в регіоні завершено минулого тижня. Середня врожайність цукрового буряка в регіоні складає 225 ц з га. Темпи збиральних робіт перевищили минулорічні на 7%.
Зібраний буряк уже надійшов для переробки на заводи регіону - ВАТ "Цукровий завод імені Цюрупи" Попільнянського району та цукровий завод ВАТ "Червонський Цукровик" Андрушівського району.
Як повідомлялося, у вересні поточного року, в Житомирській області знов запрацювали чотири цукрові заводи. За словами заступника голови Житомирської ОДА з аграрних питань Миколи Дейсана, повністю готові до роботи Андрушскій, Андрушівський, Червонський цукрові заводи і цукровий завод ім. Цюрупи.
Нагадаємо, за підсумками сезону 2009 року в Житомирській області було зібрано 197 тис. тон буряка на площі 10,6 тис. га при середній врожайності 186 ц / га.