Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » На ринках міста місцеві овочі обігнали в ціні імпортні
 
11-04-2011, 19:20  Господарство

На ринках міста місцеві овочі обігнали в ціні імпортні

 
На ринках міста місцеві овочі обігнали в ціні імпортні


Хоч весна поки і не радує теплою погодою, зате яскравих фарб вже підкинула - варто лише вибратися на ринок. Від прилавків просто очей не відвести: молоді овочі різних кольорів остаточно перемогли цитрусові і торішню картоплю. І якщо ще тиждень тому помідори і капуста продавалися в основному імпортні, тепер повно кримських, уманських і, як не дивно, дніпродзержинських.

- Спробуйте огірочки, влітку таких не знайдете. Чи не гіркі, без шкідливих речовин, - закликає до своїх овочам весела торговка на Центральному ринку. - Вирощували у Дніпродзержинську.

Турецькі помідори по 18 грн. за кіло вигідно відрізняються ціною на тлі тих же уманських по 40-45 гривень, і блищать красиво, і кольору підходящого, але народ підходить, нюхає і бере дорогі вітчизняні. За словами продавців, активно, але потроху беруть рожеві херсонські помідори по 50 гривень. Вони ж, мовляв, землею пахнуть і сонцем! Молоду капусту вже встигли виростити в Криму і возять її до нас по 35 гривень, у той час як турецька коштує 20.

Іспанські і турецькі гості на прилавках - кабачки, болгарський перець і баклажани. Молоду картоплю везуть із Франції, але вона не користується особливим успіхом у покупців.

Нашим аграріям не вистачає тепла

Продавці, які самі вирощують овочі в теплицях, на питання, чому наші дорожче імпортних, реагують бурхливо.

- У нас же, щоб виростити ту ж капусту, потрібен і газ, і опалення, тут не допоможуть жодні мобильные кондиционеры! - Обурюється фермер Віктор Семенович. - А ціни на всі ці задоволення ростуть і ростуть. Я повинен окупити ці витрати і хоч якийсь прибуток отримати?

Як аргумент висувають аграрії і погоду: немає тепла - немає росту овочів.

- Ті ж помідори, вирощені у нас, не можуть коштувати зараз менше 30-40 гривень, тому що доводиться більше витратитися на них, - пояснює один з торговців. - Вони ж люблять тепло, а ми його поки не можемо їм дати, на відміну від сонячних закордонних країн. Ось потеплішає - ціни і знизяться.

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!