У Криму в липні ціни на овочі знизилися на 37,8% (по Україні - на 32,6%), у тому числі на капусту - на 62,2%, картопля - на 44%, цибуля - на 40,5%, морква - на 21,2%. Про це повідомили в Міністерстві економічного розвитку і торгівлі Криму.
Як відзначили у відомстві, це стало можливим завдяки спільній роботі уряду Криму, місцевих органів виконавчої влади та сільгоспвиробників автономії з реалізації заходів, спрямованих на стабілізацію цінової ситуації на споживчому ринку АРК.
У серпні продовжується зниження роздрібних цін на овочі, яке зареєстровано в таких розмірах: на помідори закритого і відкритого ґрунту (на 74% і 63% відповідно), буряк (51%), картопля (45%), морква (44%), ріпчаста цибуля (43%), білокачанна капуста (24%), кабачки, баклажани (19%), перець (17%), пише РБК-Україна.
Як відзначили в міністерстві, проведення ярмаркових заходів в містах і районах дозволило стабілізувати ситуацію в цьому сегменті ринку в цілому по регіону. Зокрема, за 7 місяців поточного року було проведено в 2,5 рази більше (1784) ярмарків і розширених продажів сільгосппродукції, ніж за аналогічний період 2010 року.
При цому, вартість основного продуктового набору на чорноморському узбережжі України в поточному курортному сезоні вище, ніж аналогічні ціни в столиці України Києві.
Середні ціни на більшість продуктів харчування на південному березі Криму і в Одесі цього літа вже перевищує столичні, які раніше вважалися найвищими в країні.
|