Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Природоохоронна прокуратура через суд має намір повернути 5700 тисяч за незаконно видобутий пісок у Левкова під Житомиром
 
21-04-2011, 23:17  Господарство

Природоохоронна прокуратура через суд має намір повернути 5700 тисяч за незаконно видобутий пісок у Левкова під Житомиром

 
Прокуратура виявила факт незаконного видобутку піску в Житомирському районі недалеко від приміського села Левків. У результаті бізнесмени отримали незаконний дохід, завдано шкоди природі , постраждали інтереси держави.

Природоохоронна прокуратура через суд має намір повернути 5700 тисяч за незаконно видобутий пісок у Левкова під Житомиром



Як розповів журналістам Житомирський міжрайонний природоохоронний прокурор Сергій Кока, вже встановлено, що кампанія «Бауком України» проводила незаконний видобуток та реалізацію піску для будівельних робіт на трасі Київ-Чоп турецькій фірмі «Гюльсан». У результаті був порушена і виведена з сільськогосподарського обороту земельну ділянку площею 2,2 га, на якій незаконно видобуто 71,4 тис. куб. піску.

Відповідно до ст. 47, 68 Закону України «Про охорону навколишнього природного середовища» незаконно видобуті природні ресурси підлягають безкоштовному вилученню, отримані доходи від їх реалізації направляються до місцевих фондів охорони навколишнього середовища. Оскільки незаконно вилучений пісок повернути неможливо, його продано відповідачем, то відповідно до закону, вилученню підлягають отримані від їх реалізації кошти.

За результатами перевірки прокурором 18 лютого 2011 пред'явлений позов до Господарського суду Житомирської області про стягнення з ТОВ «Бауком України» збитків в сумі 5,7 млн. гривень. Також прокурор вимагає, щоб земельна ділянка була приведена у первісний стан, тобто рекультивована.

Сільський голова Олександр Окоча розповів журналістам, що в травні 2010 року (він тоді був депутатом сільради) бізнесмени обіцяли мешканцям села будівництво нового дитячого садка. Від своїх усних зобов'язань потім відмовилися, гроші для будівництва вишукують тепер у районному бюджеті.


За матеріалами Житомир.info

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!