Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Житомирським боржникам за комунальні послуги відключають воду, світло і навіть каналізацію
 
6-07-2011, 13:38  Господарство

Житомирським боржникам за комунальні послуги відключають воду, світло і навіть каналізацію

 
У Житомирі за комунальні борги мають намір відключати воду, світло, опалення і навіть каналізацію.

За останні півроку борг за надані комунальні послуги в Житомирі виріс на 1,7 мільйона гривень. Загальна сума заборгованості зросла до 11 мільйонів.

Начальник управління житлового господарства Житомирської міської ради Світлана Півоварова каже, що ситуація зі злісними неплатниками за надані комунальні послуги досить складна.
Житомирським боржникам за комунальні послуги відключають воду, світло і навіть каналізацію

Як правило, ті, хто не платить, дуже часто люди досить не бідні.

- У багатьох випадках боржники, мають по 9-12 тисяч заборгованості, дуже активно шукають шляхи, щоб не платити борг. Вони подають в суд і скаржаться, що їм не надаються комунальні послуги і що вода не тече в їх кухонные мойки. Або оплачують частково, - розповідає начальник житлового господарства.

За словами чиновника, ЖЕКи активно працюють з боржниками, але все зупиняється в судовій виконавчій службі. Щоб впливати на боржників, комунальники перекривають холодну воду, відключають каналізацію, світло та опалення.

Наприклад, у Львові вдаються до нових методів у боротьбі зі злісними неплатниками за комунальні послуги. У місті влада виставила на аукціон квартиру одного з боржників.

- Якщо громадянин має заборгованість понад 9 тис. грн, то можна направляти запит на виготовлення технічних документів у БТІ про вартість житлового приміщення, а після отримання цих документів, з'являється право виставити квартиру на аукціон, про що боржник повідомляється попередженням, - зазначила начальник відділу житлового господарства Львівської райадміністрації Ірина Умріш.

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!