Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » НІБУЛОН активно виконує завдання Президента щодо будівництва елеваторів - двадцятий запрацює 1 листопада на Житомирщині
 
10-10-2011, 22:45  Господарство

НІБУЛОН активно виконує завдання Президента щодо будівництва елеваторів - двадцятий запрацює 1 листопада на Житомирщині

 
Голова Житомирської облдержадміністрації Сергій Рижук і Герой України, генеральний директор компанії «НІБУЛОН» Олексій Вадатурський своїми діями з реалізації масштабної інвестпрограми з розвитку інфраструктури зернового ринку на ділі підтримують вимогу Президента України Віктора Януковича вжити невідкладних заходів для забезпечення зберігання врожаю зернових та розробити комплексну програму модернізації елеваторного господарства країни. Таке завдання глава держави поставив на засіданні Ради регіонів 19 вересня.

'НІБУЛОН



Про це С. Рижук і О. Вадатурський заявили в п'ятницю в ході виробничої наради на споруджуваному елеваторному комплексі з приймання, зберігання і відвантаження зернових та олійних культур найбільшого сільськогосподарського підприємства країни - компанії «НІБУЛОН» в смт Великі Коровинці Житомирській обл.

Це буде вже ювілейний двадцятий елеваторний комплекс, побудований компанією за 20 років роботи.
С. Рижук і А. Вадатурський солідарні з Президентом України - питання будівництва нових елеваторів вимагає негайного рішення. Українські аграрії зберуть в 2011 році більше 50 млн. тонн зернових, що є одним з кращих показників за останні роки, але зберігати врожай буде ніде, відповідно, сільгосптоваровиробники не зможуть вигідно реалізувати вирощене. В результаті втрати понесуть не тільки аграрії, а й весь агросектор, і вся країна. Сьогодні, за даними експертів, сертифіковані потужності Україні з одноразового зберігання зернових та олійних культур складають 30 млн. т. При цьому, 10 млн. т. припадає на старі елеватори, які побудовані в 50-і роки і вже не відповідають сучасним вимогам з охорони праці, техніки безпеки та забезпечення збереження зерна.

У зв'язку з цим А. Вадатурський відзначив: «Нас постійно піддавали критиці, що« НІБУЛОН »освоює Дніпро, Південний Буг, будуючи на їх берегах найсучасніші річкові елеватори-термінали. Збирається вийти на Десну ... Звинувачували у тому, що компанія експортно-орієнтована. І ось зараз на останньому форумі Віктор Федорович звернув увагу, що в країні немає сертифікованих елеваторних місткостей для забезпечення збереження врожаю. Якщо врахувати, що орієнтир країни в найближчі роки - 80 млн. т урожаю зернових, то сьогодні необхідно виконати просто колосальний обсяг робіт, щоб Україну, як житниця світу, мала необхідні елеваторні місткості ».

При цьому генеральний директор «Нібулона» уточнив, що очолювана ним компанія планує до 1 липня 2012 вивести сумарну потужність своїх підприємств з одноразового зберігання зернових на 2 млн. т, а до завершення реалізації своєї масштабної інвестпрограми з розвитку інфраструктури зернового ринку і відродження судноплавства Дніпром, Південним Бугом та іншими річками - на 2,5 млн. т.

«Це буде мережа самих сучасних елеваторних місткостей в Україні, які зможуть забезпечити виконання будь-якої програми переміщення зерна всередині країни між регіонами і виконати будь-які завдання по стабілізації ринку зерна всередині держави!», - заявив Олексій Вадатурський.

У свою чергу С. Рижук висловив впевненість, що позиція Президента вплине на деяких держчиновників, які гальмували розвиток агросектору, зокрема, будівництво елеваторів, і звинувачували ряд компаній, серед інших, «НІБУЛОН», в орієнтованості на експорт.

«М'яко кажучи, це економічне невігластво. Адже більшість країн стимулюють бізнес, щоб вони везли на експорт продукцію. Тому Президент, піднявши це питання, нівелює позиції і дії чиновників, які не розуміють елементарних законів ринкової економіки », - заявив губернатор Житомирської обл. Адже, на його думку, поки такі компанії як «НІБУЛОН» будують елеватори, треба сприяти нарощуванню внутрішнього споживання зерна - розвивати тваринництво.



С. Рижук також зазначив, що вважає прикладом роботи над виправленням помилок рішення Верховної Ради України від 7 жовтня про скасування експортних мит на пшеницю і кукурудзу, і відмова від ідеї ввести їх на олійні культури. За його словами, експерти попереджали ініціаторів скасованого закону, що це неправильне рішення дуже дорого обійдеться аграріям. І сьогодні, як результат, Україна отримала одні з найнижчих за всю історію темпів експорту зернових, агросектор поніс величезні збитки, а держбюджет недоотримав мільярди гривень доходів. Найгірше, що Україна з завойованих роками наполегливої роботи позицій на світовому зерновому ринку буквально за пару місяців потіснили Росія і Казахстан.

У зв'язку з цим О. Вадатурський повідомив, що «НІБУЛОН» через експортних мит зазнав збитків на більш, ніж $ 8 млн. «Ми - українське підприємство, і могли ці $ 8 млн. рефінансувати в розвиток агросектору Україні, у створенні тут нових робочих місць », - зазначив Герой України.

При цьому О. Вадатурський підкреслив, що «НІБУЛОН» плідно працює на імідж країни в питанні залучення інвестицій, бо вже інвестував у вітчизняний агросектор понад $ 1,3 млрд.

«Ми не чекаємо, ми разом з вами робимо інвестиційний клімат, ми разом з вами реалізуємо інвестпроекти, ми на ділі показуємо: як на місцях можна виконувати доручення Президента, щоб Україна була інвестиційно привабливою країною. Найголовніше, ми не чекаємо, поки хто-то для нас створить інвестклімат », - заявив О. Вадатурський.

Ознайомившись з ходом робіт з будівництва елеваторного комплексу за останнім словом техніки і науки безпосередньо на будмайданчику, С. Рижук і А. Вадатурський висловили задоволення з приводу темпів і якості робіт. Будівництво йде за графіком, і, як і планувалося, вже до 1 листопада роботи будуть завершені, а підприємство почне приймати врожай пізніх зернових, активно брати участь в сушінні кукурудзи.

Зі старту будівництва елеватора пройшло трохи більше місяця, але будівельникам є що показати - роботи виконані на 50-60%. «У нас хороші надійні партнери, які розуміють терміни, і у нас на будмайданчику панує хороша, ділова, конструктивна атмосфера. Тут зона зразкового праці наших підрядників », - так прокоментував досягнуті результати О. Вадатурський.

На будівництві елеваторного комплексу працює понад півтори тисячі робітників з 52-ти компаній з усіх регіонів України.

О. Вадатурський також подякував С. Рижука за підтримку в реалізації інвестпроекту компанії в Житомирській обл. «Ці інвестиції в область стали можливі лише завдяки особистій участі Сергія Рижука і сприяння всіх організацій, які контролюють і погоджують інвестпроект. Саме завдяки цим партнерським відносинам влади області, району і нашого сільгосппідприємства ми зможемо реалізувати за короткий проміжок часу такий складний і масштабний проект », - зазначив генеральний директор« Нібулона ».

У свою чергу С. Рижук висловив захоплення від побаченого на будмайданчику. Каже, що саме тут ще раз переконався, наскільки важливо для розвитку держави та її рідній області довіру бізнесу до влади: «На мою думку це перша і головна умова для розвитку інвестицій». До того ж губернатор зазначив, що він, як людина, що присвятила аграрному комплексу не один десяток років, під час відвідин будівництва елеватора в Великі Коровинці відпочиває душею, розуміючи, що не дарма вирішує величезну кількість складних питань.

С. Рижук також зазначив, що покладає великі надії на споруджуваний елеватор. За оперативними даними, на полях області зараз понад 700 тис. т. кукурудзи, і її не поспішають прибирати, оскільки в області, як і по всій Україні, не вистачає зерносховищ. Тому запуск з 1-го листопада нібулонівських елеватора, який може одночасно зберігати 77 тис. т зернових і олійних культур, просушувати 5 тис. т на добу і стільки ж відвантажувати на залізничний транспорт, дозволити аграріям не тільки зібрати і просушити урожай, але і вигідно його продати або здати на зберігання.

Високо оцінюють інвестиційну й соціальну діяльність «Нібулона» і жителі смт Великі Коровинці. «Прихід «НІБУЛОНу » буквально відродив життя в нашому селищі», - заявила, не приховуючи свого захоплення, селищний голова Лариса Пащенко. «Адже раніше було багато підприємств -« Сільгосптехніка »,« Сільгоспхімія », цукровий завод, вони розпалися, і життя тут стало невблаганно згасати. Але зараз селище відроджується, адже прийшли інвестиції, будуть нові робочі місця, будуть надходження до місцевого бюджету », - зазначила вона.

На кошти «НІБУЛОНу» в селищі вже проводять централізоване водопостачання, ремонтують школу, клуб, дитячий садок. Також відремонтують дороги та проведуть вуличне освітлення. Селище отримає друге життя.
Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!