Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » У Житомирській області розпочалися весняно-польові роботи
 
22-03-2012, 18:24  Господарство

У Житомирській області розпочалися весняно-польові роботи

 
Зараз в Житомирській області продовжується підживлення посівів озимих зернових і підготовка площ для посадки сільськогосподарських культур.

У Житомирській області розпочалися весняно-польові роботи



Заступник голови облдержадміністрації Микола Дейсан дав доручення щодо реалізації елітгоспами і насіннєгоспами насіннєвої картоплі для особистих селянських господарств та населення в спеціально відведених для цього місцях на ринках області.

Що стосується державної допомоги в період весняно-польових робіт, то основні її напрямки озвучив раніше під час параду з АПК в Житомирі Міністр аграрної політики і продовольства України Микола Присяжнюк:

«Виділено 20 мільйонів гривень для додаткової закупівлі насіння цих культур, які ми рекомендуємо пересівати. Також буде постанова щодо здешевлення паливно-мастильних матеріалів і добрив ".

Зі свого боку область підготувала уряду пропозиції щодо розвитку аграрної галузі Житомирщини з урахуванням соціально-економічних чинників і природно-кліматичних умов регіону, повідомляє прес-служба облдержадміністрації.

Керівник області впевнений, що при плануванні вирощування сільгоспкультур обов'язково потрібно враховувати зональність.

«Житомирщина і такі як ми західні і північні області можемо на 100% забезпечити державу якісним продовольчим зерном. Тобто справа не в валах, справа в тому, щоб мали структуру зернового клину »- зазначив голова облдержадміністрації Сергій Рижук.
Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!