Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » В Житомирі з боржниками борються за допомогою «КРОТа»!!!
 
Голосування   Ви та світова фінансова криза!
 
Світова фінансова криза закінчилася для Вас?
Всього проголосувало: 2

 
23-11-2009, 22:12  Господарство

В Житомирі з боржниками борються за допомогою «КРОТа»!!!

 
В Житомирі з боржниками борються за допомогою «КРОТа»!!!

Станом на 23 листопада 2009 р. в м. Житомирі до гарячого водопостачання підключено 113 житлових будинків. Та відновлення подачі гарячої води не завжди стимулює споживачів платити.

На початку липня, коли неплатежі за спожиту воду зросли, а борг населення почав «зашкалювати», керівництво комунальних служб міста вирішило боротися з боржниками за допомогою сучасного технічного обладнання - «КРОТ».

В останні два місяці ситуація з неплатежами мешканців житлових будинків міста за надані їм послуги з водопостачання та водовідведення склалася критична. Борги населення катастрофічно зростають, а комунальні підприємства, що їх обслуговують, зазнають фінансових труднощів. Адже вони, як і всі інші, повинні оплачувати спожиту електроенергію, платити зарплату своїм працівникам та виплачувати необхідні податки. Дуже часто попередження, повідомлення, телефонограми залишаються боржниками без уваги. Їх ігнорують як керівники підприємств, так і жителі міста. Саме це змусило комунальників придбати таке дороге устаткування – систему «КРОТ». І саме тому станом на 23 листопада в Житомирі триває відключення споживачів-боржників від системи водопостачання та каналізації за допомогою обладнання «КРОТ».

У Житомирі є будинки, які тільки за опалення та гаряче водопостачання заборгували сотні тисяч гривень. Це будинок по вул. Щорса, 159 - борг 210 тисяч гривень, вул. Клосовського, 10 - 299 тис. грн., Проспект Миру, 19 - 256 тис. грн. Комунальні підприємства міста подають судові позови на злісних неплатників. Станом на 23 листопада тільки з житлового управління Житомирської мерії подано судових позовів на 2,5 млн. грн. І результати проведеної роботи говорять самі за себе – підприємство «Житомиртеплокомуненерго» виграло у населення судових справ на 22 млн. грн. Але і цього не досить. Ось чому представники комунальних підприємств міста були змушені вдатися до більш радикальних заходів, ніж прості попередження.

Що ж представляє собою цей пристрій, з такою дивною назвою «КРОТ»? «КРОТ» - це спеціальний пристрій для тампоновки системи каналізації. Незалежно від поверховості будинку, пристрій забезпечує блокування каналізаційного випуску з квартири конкретного абонента-боржника. При цьому водопостачання і водовідведення всього будинку не порушується і не завдає незручностей іншим дисциплінованим абонентам. Подібні установки вже успішно працюють у багатьох містах України.
'В

Якщо в людини є борг по теплу, то легко з’ясувати, що у нього також є борг і по воді, і з обслуговування будинку. В таких випадках використовується засіб «КРОТ»: у конкретно взятій квартирі закривають каналізацію і досягають таким чином сплати абсолютно всіх боргів.

Комунальники запевняють, що несподівано це статися не може. Перед тим, як нанести «останній» візит, вони роблять попередження і в абонента є десять днів, щоб оплатити послуги або прийти до них на «переговори». Спеціально навчена бригада виїжджає до мешканців тільки в тому випадку, якщо за десять днів не відбулося жодних змін.

На сьогоднішній день бригадою вже проведена тампоновка каналізації в деяких квартирах боржників міста. Таку роботу комунальники планують провести по всьому місту.

Якщо за відключення боржника платити не доведеться, то за підключення (після оплати боргу) до системи каналізації абоненту необхідно буде заплатити в залежності від складності робіт - від двохсот п'ятдесяти п'яти до семисот двадцяти гривень. Калькуляція вже розроблена і затверджена. Так що абонентам доведеться вирішувати, що їм вигідніше: вчасно платити за рахунками або переплачувати в декілька разів за заходи «впливу».

На даний момент прийнято рішення відключати боржників, у яких борг досяг тисячі гривень і більше, але це не означає, що можна не платити, поки не нагромадиться така сума. Розраховувати на безкарність не слід.

З тими, хто не в змозі оплатити борг відразу, комунальні підприємства готові укласти договори про реструктуризацію боргу. Але для цього все одно треба прийти до них на «переговори», а не ховатися вдома за зачиненими дверима.


Бердичівський анекдот:


У рядового Иванова умер отец. Пришла телеграмма в часть. Полковник вызывает старшину и говорит:
- Слушай, такое дело, ты скажи как-нибудь Иванову поделикатней.
Старшина выстраивает роту и грит:
- У кого живы отцы ШАГ ВПЕРЕД. Иванов! А ТЫ КУДА ПРЕШЬ!

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!