Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » В Житомирській області працює лише 2 цукрових заводи з 6!!!
 
Голосування   Ви та комунальники!
 
Як Ви оцінюєте роботу комунальних служб в Житомирі взимку?
Всього проголосувало: 4

 
30-11-2009, 10:42  Господарство / Економіка

В Житомирській області працює лише 2 цукрових заводи з 6!!!

 
Гірка правда: У Житомирській області наступною «ляже» цукрова галузь ...

У Житомирській області не працюють в самий розпал «цукрових жнив» чотири цукрові заводи.
'В

Відповідаючи на запитання журналістів депутат Верховної Ради (фракція Блок Литвина) Микола Рудченко заявив, що до жалюгідного стану галузі в регіоні безпосередньо причетна влада:

Якщо минулого року (в Житомирській області) працювали 6 цукрових заводів, то в цьому році тільки два. Чому так сталося? З приходом помаранчевих вони взяли в свої руки справу про ліцензії на завезення цукру-сирцю. З того часу зупинилися десятки заводів по Україні. Є в нас і спостерігачі: до 2004 року таким було міністерство сільського господарства, а тепер - міністерство за інтересами, оскільки там, де потрібно поділити бюджетні кошти - там їх інтерес, а там, де потрібно подбати про вкладення - це нікому з них не цікаво. Вартість цукру вже піднялася до 10 гривень. Держава умила руки – на реальне сільгоспвиробництво грошей немає. Втрачаємо сильні галузі - виробництво льону та м'яса. А наступною «ляже» цукрова галузь.

В цій ситуації, окрім виробничих питань, доречним буде поставити запитання собі: «Який цукор ми споживаємо?» Цукор без хімії, вирощений в Україні, або завезений з-за кордону. Зазначимо, що раніше в Житомирській області вироблялося і перероблялося до 1 мільйона тон сировини...

Спікер Верховної Ради Володимир Литвин вважає, що «власники заводів купили їх», очевидно, щоб порізати їх на метал. Необхідно провести розслідування, оскільки, металу там багато... Ті, хто підписували договори, є співучасниками... Так, наприклад, у Вінницькій області з 40 працює трохи більше десятка цукрових заводів.
'В

«Якщо не виконуються зобов'язання .... Треба говорити прямо і називати речі своїми іменами. Дефіцит цукру буде відчувати весь світ. Це буде загальна проблема. Ми не маємо права відмовлятися від квоти на ввезення цукру в Україну, але можемо регулювати митні збори, щоб не наживалися «ділові люди», які у вільний час працюють політиками », - заявив спікер.


Бердичівський анекдот:


— Василий Иванович, белого взяли!
— Молодцы! Сколько бутылок?

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!