Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Вчора у Житомирській міській раді обговорювали ситуацію,що склалася на міському сміттєзвалищі
 
22-06-2016, 01:52  Господарство

Вчора у Житомирській міській раді обговорювали ситуацію,що склалася на міському сміттєзвалищі

 
Вчора у Житомирській міській раді обговорювали ситуацію,що склалася на міському сміттєзвалищі

21 червня у приміщенні Житомирської міськради відбулося засідання робочої групи з питання вирішення проблеми, що склалася на полігоні твердих побутових відходів. Очолив групу профільний заступник міського голови Олександр Фещенко.

У залі були присутні жителі вулиці Андріївської, які страждають від сусідства зі звалищем, активісти, які допомагали перекривати рух львівським вантажівкам зі сміттям і, як зазвичай, активісти громадської ради при ОДА.

«Загострилася ситуація, коли почали возити сміття зі Львова. П'ять днів ми брали їх сміття, сортували і складали. Зараз ми тверді побутові відходи зі Львова не беремо. Але, тим не менше, ми маємо принципову проблему: що робити далі з нашим звалищем, який підхід до цього буде у влади і у громадськості », - сказав Фещенко.

Як виявилося, мер Житомира Сергій Сухомлин дав доручення Олександру Фещенко вивчити можливість прийняття зі Львова твердих побутових відходів. Директор КАТП-0628 доповів заступнику, що полігон може прийняти сміття. Тому було укладено угоду з львівським комунальним підприємством і тверді побутові відходи приймалися.

В цей час жителі будинків по вулиці Андріївській скаржаться на жахливий запах з боку полігону та на те, що дорогу, по якій їздять вантажівки зі сміттям, ніхто не миє і не прибирає.

«Ми комісійно дамо доручення керівнику полігону, щоб були дотримані всі технологічні процеси. Якщо вони дотримані не будуть - будемо приймати кадрові рішення », - зазначив заступник мера.

Претензії до міського полігону твердих побутових відходів мають і екологи.

«Планова перевірка житомирського полігону проводилася в травні 2013 року. Потім у зв'язку з мораторієм, накладеним Кабміном, перевірки не проводилися. За новим планом перевірок з 11 липня буде знову перевірено полігон. За результатами останньої були виявлені порушення. Направлялися листи до міської ради з метою їх усунення. Захисні споруди полігону, згідно аналізів і проб, не використовуються. У грунті і в землі виявлено перевищення вмісту заліза, міді, цинку і свинцю. Єдина захисна споруда, яке працює - це дамба. Підрахували збиток, який даний об'єкт завдає навколишньому середовищу. Він склав 667 тис. гривень », - розповів представник Державної екологічної інспекції в Житомирській області.

За результатами перевірки екологи направили лист в прокуратуру. До такої інформації заступник міського голови поставився диво спокійно і запросив екологів на перевірку. Наступне засідання робочої групи відбудеться вже в п'ятницю, 24 червня.
Вчора у Житомирській міській раді обговорювали ситуацію,що склалася на міському сміттєзвалищі

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!