Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Французька компанія профінансує 80% вартості проекту сміттєпереробного заводу в Житомирі
 
20-07-2016, 10:23  Господарство

Французька компанія профінансує 80% вартості проекту сміттєпереробного заводу в Житомирі

 
Французька компанія профінансує 80% вартості проекту сміттєпереробного заводу в Житомирі

Французька компанія «Veolia» погодилася розробити і на 80% профінансувати техніко-економічні обґрунтування на будівництво сучасного сміттєпереробного заводу для міста Житомира. Про це на традиційному брифінгу 19 липня розповів мер міста Сергій Сухомлин.

Новину повідомив міський голова Сергій Сухомлин на черговому брифінгу 19 липня. Як розповів мер:

«Якщо ми говоримо про сортувальні лінії, ціна цього питання - приблизно 15-20 мільйонів для бюджету міста або кошти інвестора. Якщо ми говоримо про проект сміттєпереробного заводу і не говоримо про спалювання сміття, тому що я вже говорив, що спалювання сміття - це застаріла технологія, яка в більшості країн Європи вже не використовується. В Германії вже не будуються сміттєспалювальні заводи через те, що такі технології вважаються застарілими. Якщо ми говоримо про холодний піроліз, отримання будівельних матеріалів зі сміття і про відсоток переробки сміття до 90%, то це більш складна технологія. Буквально вчора ми отримали підтвердження від французької компанії «Віолія», французи підтверджують готовність профінансувати 80% техніко-економічних обґрунтувань на будівництво сучасного заводу для міста Житомира. Морфологія вже порахована, нам необхідно розробити ТЕО (техніко-економічне обґрунтування), і я буду вдячний, якщо дійсно французька компанія долучиться. «Віолія» - це компанія, яка працює на ринку твердих побутових відходів в 20 європейських країнах і має величезний досвід. Розробка ТЕО за допомогою фахівців цієї компанії - це серйозний документ, який дозволить залучити під цей документ фінансування інвесторів, фондів і т. Д. Будівництво такого заводу для обсягів Житомира - це приблизно 30-35 мільйонів євро, якщо ми говоримо про екологічно чисте підприємство з переробкою сміття до 90%».

Мер Житомира також звернув увагу на те, що багато європейських країн вже відмовилися від сортування тому, що сміттєпереробні заводи, побудовані за новітніми технологіями, можуть приймати сміття без сортування.

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!