Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Найпопулярніші породи котів в Україні
 
4-02-2022, 09:20  Історія

Найпопулярніші породи котів в Україні

 
Домашні тварини з'явилися в житті людей досить давно, спочатку це передбачало практичну користь, але до нашого часу багато тварин стали тримати дома лише для естетичного задоволення. Безперечним лідером серед таких тварин являються кішки - на сьогодні є сотні порід більшість з яких виведено штучно які в дикій природі навряд чи виживуть.
Найпопулярніші породи котів в Україні

В кожній країні є свій ТОП популярних порід і залежить він як від клімату, традицій, так і від модних віянь - наприклад хтось з зірок завів собі кішку, з'явився з нею декілька разів на публіці чи показав в соцмережах і все - сотні і тисячі фанатів хочуть собі таку ж тваринку. Для України десятка найбільш популярних порід на даний час виглядає приблизно так:
  1. Шотландські висловухі (Скотіш-фолд) та їх різновид з прямими вухами (Скотіш-страйт) - лідери по популярності та наявності в продажі, думаю всі бачили котів з загнутими вушками?
  2. Британська короткошерста - дещо схожа на попередню породу, має дуже щільне і красиве хутро
  3. Мейн-куни - одні з найбільших домашніх кішок, мають дуже виразну зовнішність, в Україні порода стрімко набирає популярність, не зважаючи на грізний вигляд маю м'який характер
  4. Сіамські кішки - відомі у нас досить давно, за останні роки дещо втратили свою популярність, мають красиві голубі очі і характерний окрас
  5. Персидська кішка - як і сіамські відомі у нас вже деякий час, мають красиве довге хутро, такий собі мопс серед котів
  6. Бенгальська кішка - мініатюрна пантера, саме ще приходить на думку коли вперше побачите таку кішку
  7. Сфінкси - скоріше за все, найбільш неоднозначна порода, має як багато прихильників так і противників
  8. Регдолл - це жива плюшева лялька, пластична і ніжна порода
  9. Абіссінська кішка - чимось схожі на бенгальських, така ж хижа постава, дуже активні

Даний перелік приблизний, опис порід короткий, якщо хочете дізнатися про породи більше дивіться тут детальніше, але все ж ця підбірка дає уявлення про популярність тих чи інших порід у нас в країні. Багато з наведених видів досить дорого коштують, так мей-кун чи бенгальська кішка в більшості випадків потягнуть більше як на 10000 гривень, в той же час, сіамську чи сфінкса можна знайти і безкоштовно, а шотландські висловухі без документів пропонують за помірні 500-1000 гривень, правда не рідко метисів продають як чистокровних, але знаючи основні характеристики і стандарти породи більшість підмін можна розпізнати самостійно.
На останок хочеться зазначити, що не важливо чи у вас чистокровний мей-кун чи звичайна безпородна кішка, якщо ви будете дарувати тварині увагу та ласку, вона віддячить вам тим же у відповідь.

Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!