Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Самостійна оренда житла: корисні рекомендації
 
30-04-2020, 16:21  Корисні поради

Самостійна оренда житла: корисні рекомендації

 

Купівля власної нерухомості враховуючи ціни на житло доступна далеко не всім українцям. Але не залишатися на вулиці якщо немає власної житлової площі. У даній ситуації допомогти у розв'язанні проблеми може довготривала оренда квартири. Але де знайти варіант, який відповідає всім побажанням орендаря за розумною ціною? Як не потрапити в халепу? Як грамотна зробити договір? Це важливі питання для кожного орендаря незнання яких не звільнює від відповідальності.


Способи пошуку оптимальних варіантів


Для самостійної оренди житлового приміщення без переплати на послугах посередників можна скористатися такими джерелами інформації:



  • Рекомендації родичів і колег по роботі. Часто серед близького оточення можна знайти людину, яка знає де винаймати квартиру на будь-який термін.

  • Оголошення на спеціалізованих сайтах. Це досить результативний спосіб пошуку нерухомості в оренду.

  • Оголошення в міський друкованій пресі. З огляду на те, що вони поступово втрачають актуальність, не варто забувати, що іноді вони приносять непогані результати.

  • Приватне розміщення оголошень в мережі. Можна самостійно подати оголошення на сайтах про намір орендувати нерухомість.


Часто вибравши кілька пропозицій в інтернеті виявляється, що їх розмістив посередник. У даній ситуації можна постаратися з'ясувати хто є власником житлоплощі та співпрацювати безпосередньо з ним.


Самостійна оренда житла: корисні рекомендації

Проблеми, які чекають на орендарів


Звичайно, безпечна оренда квартири при самостійному пошуку житла трохи важче на відміну від співпраці з великим ріелтерським агентством. Але проблем можна уникнути якщо не допускати поширених помилок:



  • Безграмотне складання договору. Угода повинна містити всі ключові моменти щоб гарантувати безпеку зацікавлених сторін.

  • Співпраця з шахраями. Уникнути проблеми можна переконавшись, що орендодавець і власник житла є одною особою, а також підписавши письмовий договір.

  • Оплата проживання наперед. Якщо орендодавець просить заплатити за кілька місяців вперед важливо вимагати від нього письмову розписку. Це ж стосується передачі завдатку.

  • Співпраця з неадекватним власником. Щоб не допустити частих візитів власника житла важливо даний пункт прописати окремо в договорі.


Пори те що уникнути усіх ризиків практично неможливо дотримуючись певних правил їх можна звести практично до нуля.


Перевірка орендодавця і житла


Спілкуючись з орендодавцем, потрібно приділити увагу перевірці наступних нюансів:



  • Посвідчення особи власника житлоплощі. Попросіть наймодавця показати паспорт.

  • Правовстановлювальний документ на нерухомість. Переконайтеся, що орендодавець і власник житла — одна і та ж особа.

  • Згода співвласників нерухомого майна. Часто квартира може належати кільком людям, і в такій ситуації потрібно їх письмова згода.

  • Реальний стан житлових приміщень. Переконайтеся, що вся техніка і меблі знаходяться в нормальному робочому стані. Бажано скласти опис всього наявного майна.

  • Розташування квартири. Бажано щоб будинок, де знаходиться житло розташовувався в оточенні основних побутових об'єктів інфраструктури, поруч із зупинками популярних маршрутів громадського транспорту.


Сьогодні укладаючи орендну угоду не обов'язково вдаватися до послуг посередників в особі агентства нерухомості. Це дозволить уникнути додаткових витрат на оплату роботи професіонала. Головне, щоб угода містила всі важливі для орендаря та орендодавця моменти. Тільки так можна сподіватися, що оренда житла на тривалий або короткий термін пройде успішно для кожної зацікавленої в угоді сторони.


Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!