Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Що потрібно знати про простатит
 
3-06-2021, 17:06  Корисні поради

Що потрібно знати про простатит

 

Дане захворювання характеризується запальним процесом, який виникає при попаданні інфекційного агента в простату через кров, сечу або при інструментальних втручаннях. Простатит не є невідкладним станом для хворого, але серйозно впливає на його самопочуття і життєвий комфорт, порушуючи статеву функцію. Для покращення статевого життя при простатиті можно приймати дієтичну добавку Правенор.


Причини виникнення


Існують основні патологоанатомічні форми простатиту:


  1. Гострий простатит характеризують наявністю запалення в слизовій передміхуровій залозі та протоках. Якщо запальний процес не вщухає, то наступний набряк проток призводить до застою гнійної речовини. Зрештою інфекція проникає глибше в залозу, викликаючи нагноєння аж до некрозу;

  2. Хронічний бактеріальний простатит - постійні рецидиви, я проявом симптомів урогенітальної інфекції;

  3. Атонія простати - неінфекційна патологія, пов'язана з порушенням тонусу м'язових волокон простати, її розтягнення і переповнення секретом.

Виділяють дві основні групи факторів: інфекційні та застійні. До інфекційних відносять різного роду бактерії, віруси та гриби, до других - статеву абстиненцію, перерваний статевий акт і т.і. При дії певних факторів простатит починає проявляти себе інтенсивніше. Цими факторами є, наприклад, переохолодження, сидяча робота, хронічні запори та ін.


Клінічна картина


Загальні симптоми:


  • Біль в промежині, лобковій області, попереку;

  • Постійний біль під час статевого акту;

  • Часті позиви на сечовипускання, що супроводжується млявим струменем сечі та болем;

  • Розлад статевої функції та хворобливі відчуття при сім'явипорскуванні;

  • Зниження якості сперми аж до безпліддя.

Також простатит може стати проявом вже наявних інфекцій: уретриту, ангіни або вірусу грипу. Якщо вчасно не вилікувати гострий простатит, то він переростає в хронічний або фолікулярний. В такому випадку у людини є скарги на постійні болі ниючого характеру з різкою віддачею в головку статевого члена і поперек. Температура тіла постійно підвищена і досягає 39 градусів, спостерігаються болі при дефекації.


Діагностика


Гострий простатит ставлять в якості діагнозу, беручи до уваги зібраний анамнез і скарги пацієнта. Майже в 90% простатит виявляється за допомогою пальцевого дослідження, виявляючи набряклість, збільшення і болючість залози. Різні мікроскопічні та бактеріологічні дослідження ведуть до виявлення запального процесу при збільшеній кількості лейкоцитів, до виявлення осередків запалення або закупорки вивідних проток при їх відсутності.


Лікування та профілактика


Комплекс лікувальних процедур передбачає обов'язкове застосування антибіотиків, імуностимуляторів, фізіотерапії, масажу і лікування виходячи із симптомів. При будь-якому призначеному лікуванні з раціону хворого виключають алкоголь, смажену, солону і консервовану їжу. Для поліпшення ефекту від призначеної терапії приймають полівітамінні комплекси для чоловіків.


Простатит - це захворювання, яке легко пропустити та важко лікувати в запущеній стадії. Варто врахувати всілякі чинники ризику, такі як сидячий спосіб життя, незбалансоване харчування і наявність хронічних інфекцій, і намагатися звести їх до мінімуму. Кращою профілактикою є періодичне відвідування лікаря - уролога і проктолога.


Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!