Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Справа школярки яка вкрала квіти закрито, а слідчому оголошено догану
 
8-09-2011, 21:29  Кримінал

Справа школярки яка вкрала квіти закрито, а слідчому оголошено догану

 
'Справа

Нагадаємо, в червні 2011 року, Сніжана разом з двома своїми 12-річними подружками вирішила викопати з клумби місцевої вчительки кілька крокусів - не на продаж, а для того, щоб посадити їх у себе.

Вчителька географії Ольга Леонідівна вже давно займається квітникарством. Її двір, можна сказати, став у селі місцевою визначною пам'яткою. Але з деяких пір хтось внадився красти у вчительки квіти. Коли Ольга Леонідівна, прокинувшись вранці, виявила чергову пропажу, її терпець увірвався, і жінка поскаржилася директору школи, в якій працювала. Директриса викликала дільничного.

Співробітнику міліції не склало особливих труднощів з'ясувати, куди поділися вкрадені крокуси, але ще до того, як дільничний прийшов у двір Снежаніной мами, перелякані школярки прибігли до Ольги Леонідівни і, зізнавшись, що це саме вони викопали квіти, вибачилися. Вчителька пошкодувала дітей і написала в міліцію заяву про те, що вона не має до дівчаток жодних претензій.

Проте, всупереч здоровому глузду (адже заявник відмовився від своїх звинувачень на адресу школярок), в райвідділі міліції взялися за справу по-справжньому. Мама Сніжани розповіла про те, що слідчий, який вів справу про вкрадені квіти, грубо розмовляв з нею і просив, щоб йому купили картку поповнення рахунку на мобільний телефон, а також пачку паперу формату А4 і фарбу для ксерокса. Мама Сніжани Наталя, не розгубившись, записала номер скретч-картки, яку вона придбала для слідчого. Пізніше цей номер вона через свого адвоката передала в прокуратуру.

Стаття, за якою порушили справу проти 14-річної школярки, загрожувала Сніжані строком від трьох до п'яти років. Її подружки через свого віку ще не могли постати перед судом.

Після публікації матеріалу про цю кримінальну справу до редакції прийшло два листи: один з Житомирського обласного управління міліції, інше - з МВС. У цих листах повідомляється: в ході міністерської перевірки встановлено, що «старшим слідчим Ружинського райвідділу внутрішніх справ УМВС України в Житомирській області майором міліції Петровим В. М. були допущені порушення кримінально-процесуального законодавства, які виявилися в неналежному розслідуванні і неповноту досудового слідства у кримінальній справі, за що останнього притягнуто до дисциплінарної відповідальності.

З метою перевірки зазначених у заяві Наталії В. (мами Сніжани. - Авт.) Даних про корупційні дії з боку старшого слідчого Ружинського райвідділу міліції Петрова В. М. матеріали зі скаргою були направлені прокурору Ружинського району Житомирської області ».

Мама Сніжани Наталя повідомила, що кримінальна справа проти її дочки закрили в залі суду. Сам державний обвинувач попросив суддю зробити це. Тепер Сніжана вважається несудимий, і журналісти сподіваються, що проступок, який вона зробила в такому юному віці, стане їй гарним уроком - на все життя. Адже вчителі школярки характеризують дівчинку тільки з хорошого боку.

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!