Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » В Житомирській області затримали маніяка, який підпалював будинки з жертвами всередині
 
11-11-2012, 19:18  Кримінал

В Житомирській області затримали маніяка, який підпалював будинки з жертвами всередині

 
Протягом двох років на території одного з селищ Житомирщини сталося близько десятка підпалів господарських будівель і покинутих будинків. Для місцевих жителів це стало справжньою бідою. У кожному з випадків працівники міліції ретельно перевіряли всю наявну інформацію та встановлювали осіб, потенційно схильних до зазначених протиправних діянь. В остаточному підсумку, після останнього підпалу, який трапився 2 листопада 2012, вдалося затримати чоловіка, підозрюваного у скоєнні серії підпалів.

В Житомирській області затримали маніяка, який підпалював будинки з жертвами всередині



Темного вечора на одній з вулиць одного з селищ Бердичівського району загорівся сарай домогосподарства пенсіонерки Марії Іванівни. На жаль, це був далеко не перший випадок, коли в селищі горіли багаття, запалені невідомими. На цей раз сарай, горище, яке було повністю заповнене соломою, а всередині знаходилася домашня живність, запалав з тильної сторони близько 10 години вечора.

- Я дуже вдячна добрим людям, які не залишилися байдужими, - розповідає Марія Іванівна. - Сусідка побачила, як задимів дах і чорна хмара диму піднялася вгору над дорогою, і забила на сполох. Ми були в будинку і тільки на її крик вибігли на вулицю і побачили цю біду. Всі сусіди допомагали гасити і дуже швидко приїхали і працівники МНС.

Пожежу вдалося локалізувати і загасити вогонь. Однак імовірність того, що всі домогосподарство могло згоріти дотла, була дуже великою, адже поруч знаходилися і інші господарські будівлі, та й сам будинок - все дерев'яне. Тому пенсіонерка до цього ж часу не може оговтатись від пережитого.

Повідомлення про цю подію в той же вечір було передано в місцевий відділ міліції, а ще через деякий час надійшов висновок експертів щодо причин займання - занесення стороннього джерела вогню.

Протягом 2 років на території Бердичівського району сталося близько десятка пожеж, причинами яких, за висновками фахівців, був навмисний підпал. За всіма фактами порушено кримінальні справи за ч.2 ст.194 (Умисне знищення або пошкодження майна, вчинене шляхом підпалу) Кримінального кодексу України. Отже, оперативники карного розшуку в кожному випадку ретельно працювали над пошуком осіб, причетних до цього. У кінцевому підсумку їх праця принесла результат.

Так, вдалося встановити, що до підпалу сараю Марії Іванівни причетний 27-річний місцевий житель. Також в ході розшукових заходів та слідчих дій вдалося з'ясувати, що чоловік підозрюється у скоєнні, принаймні, ще 3 подібних випадків. Проводиться перевірка та інших фактів.

За словами підозрюваного, у всіх випадках він перебував у стані алкогольного сп'яніння, тому пояснити мотив своїх дій не може. У той же час, хлопець стверджує, що жалкує про вчинене і буде просити вибачення у людей, яким нашкодив, а також буде допомагати відшкодувати збитки.

А відповідно до чинного законодавства йому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 10 років.
Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!