Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Від жувальної гумки більше шкоди, ніж користі!
 
8-03-2010, 13:05  Культура / Суспільство / Наука / Медицина

Від жувальної гумки більше шкоди, ніж користі!

 
'Від

Спеціалісти пояснюють, що під час жування жувальної гумки, у перші 2-3 хвилини активізуються слинні залози. У слині міститься велика кількість систем, що вирівнюють кислотно-лужний баланс порожнини рота. Природно, що за це хапаються виробники жувальної гумки і кажуть, що жувальна гумка вирівнює PH баланс.
'Від

Але рівень PH балансу не знижує ризик розвитку карієсу, який виникає локально, під впливом мікроорганізмів. Вони вражають емаль і тверді тканини зубів.
Від жувальної гумки більше шкоди, ніж користі!

Деякі виробники стверджують, що жувальна гумка за рахунок того, що вона прилипає до зубів, прибирає бляшки (білуваті відкладення на зубах уздовж краю ясен). За словами фахівців, жуйка може прибрати пухкий наліт, але мікробну бляшку на зубах можуть прибрати лише зубна щітка або індивідуальні засоби гігієни. Тому говорити про те, що відбувається самоочищення зубів при жуванні теж не правильно.
'Від

Коли людина жує жувальну гумку або якісь овочі, відбувається самоочищення жувальних поверхонь, але карієс з'являється не на жувальних поверхнях, а на міжзубних, тому говорити про користь жувальної гумки можна тільки риторично. Також не можна за допомогою жуйки попередити розвиток карієсу або захворювань пародонту.
'Від

Виробники активно рекламують жувальну гумку "без цукру", позиціонуючи її як більш здорову і корисну для зубів. Те, що в неї додають ксиліт замість цукру, це лише говорить про те, що в цій жувальній гумці немає цукру, який дійсно при попаданні на зубну бляшку активує розвиток мікроорганізмів і як наслідок, виділення молочної кислоти, яка руйнує зубну емаль. Якщо нічого не жувати, цукру теж не буде, відповідно, користі від жувальної гумки з ксилітом також немає.
'Від

Отже можемо з усією сміливістю сказати, що ніякої користі від жувальної гумки в плані профілактики стоматологічних захворювань немає, навпаки, іноді від неї може бути шкода. Так, у деяких людей надмірно розвинута жувальна мускулатура, внаслідок чого підвищена стиранність зубної емалі, і їм взагалі протипоказано жувати жувальну гумку.
'Від

Провідні лікарі-дієтологи вважають, що з одного боку жувальна гумка санує порожнину рота (здійснює лікування захворювань), але з іншого боку – подразнює слизову оболонку шлунку. Коли в рот людини потрапляє жувальна гумка, організм сприймає її як продукт. В ній якщо не цукор, то цукрозамінники та смакові добавки – це дратує шлунково-кишковий тракт, починає виділятися шлунковий сік.
'Від

Якщо жувальну гумку жує здорова людина, то "вона з цим впорається", але якщо є захворювання шлунково-кишкового тракту, як наприклад, виразкова хвороба чи гастрит, то краще жувальною гумкою не користуватися.

Від жувальної гумки більше шкоди, ніж користі!

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!