Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Житомир чекає відкриття театрального сезону
 
6-10-2009, 16:16  Культура

Житомир чекає відкриття театрального сезону

 
'Житомир

Цей робочий тиждень завершиться урочистим відкриттям сезону в Житомирському музчно-драматичному театрі імені Івана Кочерги. Проте колектив театру ще минулого тижня стартував виїзним спектаклем в Червоноармійському районі. Успіх виявився несподіваним навіть для самих акторів, які вже звикли до теплого прийому з боку підготовленої публіки в обласному центрі – розповідає режисер спектаклю «Тінь» Петро Авраменко:

«Був такий просто фурор театральний на виїзді. Якщо наш глядач вже підготовлений, то там були діти, звезені з сіл, і ми боялися, що вони щось не зрозуміють... Але все пройшло прекрасно. Ми знайшли вихід, як повезти виставу, аби не халтурити й передати атмосферу і в технічному плані, і тему-ідею».

Ідейна спрямованість репертуару, вважає директор театру Наталія Ростова вже вийшла за межі суто мистецьких завдань:

«Ми почали виховувати молодь не лише в театральному напрямку, а й загалом, по життю. В нашому репертуарі є дуже гарний спектакль «Тінь». Це - проти наркоманії. І, уявити складно, як публіка приймала нашу виставу! Сьогодні вже є багато заявок на цей спектакль, тобто слава по області вже пішла». Гастрольна діяльність театру ще до кінця року досить насичена. Керівництво театру враховуючи вдалий почин у Червоноармійську, планує продовжити виїзну практику до районів області. Крім того, у найближчих планах – участь у творчому звіті області, що пройде в столичному національному палаці «Україна». Одразу після цього Житомирський драматичний повезе свій спектакль на Всеукраїнський театральний фестиваль в Запоріжжя. Наразі ведуться переговори про гастролі у Львівському та Рівненському театрах.

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!