Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Слова президента про свободу преси розходяться зі справами
 
29-04-2010, 12:04  Культура / Суспільство / Політика / Влада

Слова президента про свободу преси розходяться зі справами

 
Так, вони наводять, зокрема, факт недопущення ряду журналістів на прес-конференцію за участю президентів України і Росії, яка відбулася 21 квітня в Харкові. За спілкуванням глав держав представники медіа стежили з окремого приміщення, не маючи можливості задати питання.

«Репортери без кордонів» звертають увагу глави української держави на те, що безглуздо організовувати прес-конференцію, якщо в ній не можуть взяти участь більшість журналістів.
'Слова

«За декілька днів до цього інциденту вустами заступника глави своєї Адміністрації Ганни Герман Ви (Віктор Янукович) оголосили, що зустрінетеся з деякими журналістами, які піддалися нападу в недалекому минулому, включаючи тих, хто працює в газеті «Експрес» у Львові. Також йшлося про створення спеціальної комісії з розслідування порушень прав цих журналістів. На жаль, ці надзвичайно позитивні ініціативи втрачають сенс, якщо після них відбувається подібний інцидент», - підкреслюється в документі.

На закінчення автори листа висловлюють надію на те, що влада України зробить все можливе для того, щоб журналісти могли нормально працювати, як це відбувається у демократичних країнах.
'Слова

Нагадаємо, організація «Репортери без кордонів» раніше вже висловлювала свою стурбованість погіршенням ситуації зі свободою слова в Україні після обрання президентом Віктора Януковича.

У відповідь Янукович запевнив, що буде відстоювати свободу слова і захищати інтереси журналістів.

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!