Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Українці не ідентифікують себе з росіянами
 
4-05-2010, 09:34  Культура / Суспільство / Технології / Відпочинок / Історія

Українці не ідентифікують себе з росіянами

 
Жителі України ідентифікують себе українцями. Такі результати дослідження «Ідентичності і становлення в сучасній Україні», яке проводилося в межах програми дослідження сучасної історії України імені Петра Яцика з 1 по 10 березня цього року.
'Українці

Про це повідомив професор, директор Програми дослідження сучасної історії України імені Петра Яцика Ярослав Грицак.

За словами професора Наталії Черниш, перше питання мало 28 людських ознак, серед яких людина могла вибрати кілька, які б могли краще всього її описати. Ознаки стосувалися віку, релігійності, національності, політичної сфери, гендеру, регіональності, соціально-класового та професіонального статусу.
'Українці

«У цілому в Україні, крім сходу (де на першому місці - «житель свого міста»), відповіли, що основною ідентичністю для них є громадянство України» - 67,9%, зокрема центр - 74,4%, захід - 84,5%, схід - 49,8%, південь - 69,7%, на другому місці - «українець» (на сході – четверте місце)», - зазначила професор.
'Українці

Як повідомив кандидат соціологічних наук Віктор Сусак, центр представлявся Вінницькою, Житомирською, Київською (разом з Києвом), Кіровоградською, Полтавською, Сумською, Хмельницькою, Черкаською, Чернігівською областями, захід – Волинською, Закарпатською, Івано-Франківською, Львівською, Рівненською, Тернопільською, Чернівецькою; схід – Донецькою, Луганською, Харківською, південь – Дніпропетровською, Запорізькою, Миколаївською, Одеською, Херсонською областями та АР Крим. Цей поділ зроблено відповідно до традиції, закладеної такими відомими соціальними дослідженнями як «Моніторинг українського суспільства» та «Європейське соціальне дослідження».
'Українці

«Ці результати нам показали, що немає російської і радянської ідентичності. Це означає, що навіть у таких регіонах як східний і південний, дуже незначний відсоток людей ідентифікує себе з росіянами. Це дуже гарна відповідь Москві, котра висуває прагнення захистити російське населення в Україні. Це дуже гарна ознака. Якби ми не назвали цей патріотизм – ледачим чи безхребетним, або сильним біля телевізора – у людей все одно цей патріотизм є. І такого не було в 1994 році і в більш пізні роки», - зазначила Наталія Черниш.
'Українці

Професор відзначила, що на сході з 1994 року і донині, низькі відсотки ідентичності, вони не досягають 50% у жодній з категорій.

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!