Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Міліція запропонувала не судити за дрібну крадіжку
 
4-05-2010, 09:58  Культура / Суспільство / Кримінал / Влада

Міліція запропонувала не судити за дрібну крадіжку

 
'Міліція

У МВС переглядають мінімальну суму, за крадіжку якої наступає кримінальна відповідальність.

Зараз ця сума складає 60 грн. 50 коп., але може бути збільшена до 280 грн. (за ці гроші зараз можна купити, наприклад, сковороду, ранець або недорогу «мобілку»).
'Міліція

Як розповів перший заступник начальника Департаменту карного розшуку МВС Сергій Редька, зараз Міністерство внутрішніх справ разом з Генеральною прокуратурою України розробляють відповідні документи для зміни закону.
'Міліція

«Це спірне питання. За часів СРСР крадіжка до 50 рублів вважалася дрібним розкраданням. 50 рублів дорівнює приблизно 250-300 гривням», - говорить начальник Департаменту карного розшуку Валерій Литвин.

У МВС говорять, що якщо зміни узаконять, то не доведеться витрачати час на розслідування зовсім дрібних крадіжок на зразок курки.
'Міліція

Нагадаємо, в червні 2009 року Верховна Рада знизила мінімальну вартість майна, за крадіжку якого настає кримінальна відповідальність, з 907 гривень 50 копійок до 60 гривень 50 копійок. Тоді, за ухвалення законопроекту «Про внесення змін до Кодексу про адміністративні правопорушення» проголосували 306 депутатів при мінімально необхідних 226.
'Міліція

Рада встановила, що крадіжка майна вважається дрібною, якщо вартість такого майна не перевищує 0,2 не оподатковуваних податком мінімумів доходів громадян (60 гривень 50 копійок), за таку крадіжку передбачена адміністративна відповідальність, а за крадіжку майна, вартість якого перевищує зазначену суму, настає кримінальна відповідальність.
'Міліція

До внесення змін у законодавство крадіжка вважалася дрібною, якщо вартість вкраденого майна не перевищувала 3 податкових соціальних пільг (907 гривень 50 копійок).

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!