Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Житомиру необхідно думати про кремацію
 
4-05-2010, 10:16  Культура / Суспільство / Влада / Технології / Господарство / Економіка

Житомиру необхідно думати про кремацію

 
Директор Житомирського комунального підприємства «Спеціалізований комбінат комунально-побутового обслуговування» Василь Іванович Ганченко закликає житомирян користуватися послугою кремації.
'Житомиру

«На так званому новому Корбутівському кладовищі під поховання відведено площу в 70 гектарів, - розповідає Василь Ганченко. - На сьогодні вже заповнено 40 гектарів. Але це не означає, що на тій площі, яка залишилася, можна здійснювати поховання прямо зараз, там ще будувати і будувати. Вже багато разів говорено, що цей цвинтар воістину «золотий» виходить. У рік на його будівництво необхідно 2,5 – 3 мільйони гривень».
'Житомиру

« - Особисто я вважаю, що в майбутньому місту необхідно думати про кремацію, - заявив Василь Ганченко. Однак, наші люди до цього ще зовсім не готові», - додає директор комунального підприємства.

« - У минулому році на Корбутівському кладовищі поховали 2 300 чоловік, до речі, щорічно на 100-150 чоловік ховаємо менше, а кремували – лише трьох, та й то це не житомиряни, ховали іноземців, які мали відношення до Житомиру, і рідні вирішили їх тут поховати. До того ж, більшість нашого населення – православні, і це теж не додає популярності ідеї кремації. Та й землі під нове кладовище будуть. Вже зараз є охочі продати великі ділянки місту».
'Житомиру

У Києві дещо інша ситуація, там істотно впливають економічні фактори. Вартість поховання 10-20 тисяч гривень, а кремація обходиться дешевше. Житомирське підприємство має договір на кремацію з Київським крематорієм.
'Житомиру

« - Наш спецкомбінат надає абсолютно весь комплекс ритуальних послуг, включаючи, як я вже говорив, кремацію, супровід за кордон, перепоховання, догляд за могилами і ще багато всього. Поховання у нас також може відбуватися по-різному, починаючи з вибору ділянки. Ми вводимо європейський, безпосередньо польський досвід, будуючи так звані «цоколі». Це місце для поховання, вже практично наполовину підготовлено для установки пам'ятника, в кращих секторах. Коштує це, звичайно, дорожче, ніж просто копання могили, але багато хто погоджується на цю пропозицію».

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!