Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » У Житомирі відбулась Військово-історична конференція
 
8-10-2009, 17:33  Культура

У Житомирі відбулась Військово-історична конференція

 
'У

28 жовтня минає 65 років з дня визволення українських земель від німецько-фашистських загарбників. Про воєнні роки згадували очевидці і учасники. Розповідь про подвиги у Великій Вітчизняній війні має стати прикладом для молоді – впевнені ветерани. Військово-історична конференція була багата не лише на розповіді, на початку для присутніх продемонстрували кінохроніку та організували виставку воєнної атрибутики.

65 років тому про війну вони не говорили, вони у ній жили, воювали і виборювали перемогу. Сьогодні у ветеранів інша місія, донести до молоді увесь жах війни і забезпечити вічну пам’ять тим, хто не повернувся із фронту.

Микола Каширін, голова Ради обласної організації ветеранів: "65 років тому йшло остаточне визволення України від німецько-фашистських загарбників, а зокрема її західних кордонів і 28 жовтня був визволений найзахідніший обласний центр місто Ужгорож".

Для тих, хто слухав про війну біла можливість подивитись на неї. Кінохроніка бойових дій – це яскраве підтвердження сказаних слів. Ще одна наочність війни теж не залишилась без уваги, карти бойових дій, зброя неабияк зацікавили молоде покоління воїнів, захисники вітчизни впевнено говорять – про Велику Вітчизняну пам’ятаємо.

Попри невтішні реалії української армії Ветерани ІІ-ї світової у теперішніх воїнах не розчаровані, говорять, якщо буде потрібно вони зможуть захистити Батьківщину.

Микола Каширін сподівається, що подібні конференції охоплять усю область і пам’ятні дати визволення України не будуть забутими.

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!