Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Трохи позитиву перед вечерею: ми ростемо швидше Росії
 
25-05-2010, 23:09  Культура / Суспільство / Випадки / Господарство / Економіка

Трохи позитиву перед вечерею: ми ростемо швидше Росії

 
Державний комітет статистики порівняв соціально-економічні показники країн СНД за I квартал 2010 року. Цифри дуже цікаві.

Україна лідирує за величиною інфляції – за рік (перший квартал цього року до першого кварталу минулого) у нас все подорожчало на 11,2%, в інших державах – від 2,6% (Киргизстан) до 8,4% (Вірменія).
'Трохи

У Росії ціни за рік піднялися на 7,2%. Роздрібний товарообіг впав лише у нас - на 2,7% проти 2009 року, а в інших він за рік виріс.

ВВП збільшився в усіх країнах – від 4% в Білорусі до 7,6% в Узбекистані. На загальному тлі ми виглядаємо непогано – у нас зростання 4,8%, а в Росії – 4,5% (ми вперше обігнали Росію за темпами зростання економіки за останні кілька років). Правда, осібно стоїть Киргизстан. Незважаючи на всі свої революції, він показав у першому кварталі зростання 16,4%.

Економіст інвестиційної компанії Astrum Олексій Блінов каже, що треба порівнювати показники України та країн СНД з великими економіками, а це перш за все Росія, Казахстан, Білорусь.
'Трохи

У решти вони співвідносяться з економікою однієї нашої області, де запуск великого підприємства відразу дає приріст промислового виробництва та ВВП на десятки відсотків, як у Киргизії.

«У відсотках трохи випереджаємо Білорусь і Росію за темпами зростання ВВП, але насправді відстаємо, тому що зростання йде після більш глибокого падіння, - говорить Блінов. - Але нинішнє зростання промисловості в Україні понад 10% показує, що вона росте випереджальними темпами в порівнянні з ВВП, витягаючи всю економіку. А ось високу інфляцію дали всього кілька видів товарів, які мають велику вагу в споживчому кошику – це цукор, молокопродукти, яйця, овочі, решта зросла на 1-2%, а то й подешевшало».

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!