Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Світ захлиснула хвиля вампірськой лихоманки
 
30-06-2010, 16:08  Культура / Суспільство

Світ захлиснула хвиля вампірськой лихоманки

 
Світ захлиснула хвиля вампірськой лихоманки


0



По всьому світу знову прокочується хвиля вампірської лихоманки - на екрани виходить третя частина гучних «Сутінків». Історія кохання школярки і вампіра вже стала більш популярною «Зоряних війн». Про сутінковий феномен - кореспондент радіо «Вести ФМ» Ольга Подолян.

Подолян: Такий глядацький ажіотаж останній раз викликали, здається, тільки «Зоряні війни». За останні два роки «Сутінки» стали чимось більшим, ніж просто кіно, це вже соціальний феномен, який завзято вивчають психологи і соціологи. Причому, за результатами досліджень, затяті шанувальники «Сутінків» - не тільки 12-річні дівчатка, а й жінки за сорок, і навіть заможні чоловіки, - розповідає представник компанії «Вест», російського прокатника фільму, Олена Шнеєрсон.

Шнеєрсон: Прийнятий штамп, що глядачами цього фільму є тільки дівчатка-підлітки, досить далекий від дійсності. За статистикою IMDb - жінки ставлять фільму дуже високі оцінки незалежно від віку. Прихильницями фільму є навіть жінки старше 45 років.

Подолян: Так в чому ж секрет успіху «Сутінків»? Психологи відповідають просто - книги і фільми про чистоту і наївності першого кохання. І для когось це передчуття, а для когось спогади. Але, перше, звичайно, більше. Причому, підлітки мріють не тільки любити, як і в кіно, але і стати вампірами. На форумах можна знайти ось такі записи:

«Мрію закохатися у вампіра і стати вампіршею. Через те, що кров добути важко і страшно - п'ю томатний сік ».

Напередодні прем'єри третьої частини вампірської саги - півтисячі фанатів розбили біля кінотеатру в Лос-Анджелесі наметовий табір, лише б тільки глянути на своїх кумирів, які стали не тільки мегазірками, але і мільйонерами, продовжує Олена Шнеєрсон.

Шнеєрсон: За версією газети Sunday Паттінсон зайняв 14 місце в списку найбагатших британців. А в списку Time - найвпливовіших людей світу він посів 6 позицію відразу після Валерія Георгієва.

Подолян: Але зіткнувся актор і стороною зоряної медалі - Паттінсон тепер рідко виходить на вулицю. Варто йому тільки вийти з будинку - його вмить оточує натовп прихильниць, і кожна дівчинка благає вкусити її в шию.

Третя частина, на думку, американських кінокритиків - найбільш вдала. Знайдений правильний тон - підліткові пристрасті гармонійно поєднуються з надприродним. Плюс, новий режисер Девід Слейд (Кріс Вайц просто фізично не встигав зняти «Затемнення», так як займався пост-продакшном «Молодого місяця») приділив багато уваги другорядним персонажам. У кожного тепер своя історія.

Сумарні збори двох перших фільмів по всьому світу перевищили позначку в мільярд доларів. «Затемнення» виходить тільки в Штатах в чотирьох тисячах кінотеатрів. І за попередніми прогнозами - за перший уїкенд картина може зібрати більше ста мільйонів доларів.

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!