Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » 12-річна уродженка Житомира, яка проживає на Філіпінах написала фентезійну книгу.
 
16-07-2010, 06:52  Культура

12-річна уродженка Житомира, яка проживає на Філіпінах написала фентезійну книгу.

 
Своя Джоана Роулінг (Joanne Rowling) з'явилася і в Україні.


12-річна уродженка Житомира, яка проживає на Філіпінах написала фентезійну книгу.



Тільки на відміну від англійської письменниці, українка Марія-Олександра Головакова написала свою книгу про магію в 11 років. На написання повісті її надихнув переїзд разом з батьками в столицю Філіппін Манілу.

Цікаво, що основну частину повісті, Марія-Олександра Головакова, написала ще на Батьківщині в Житомирі.

Її фентезійная книга називається «Саша і магія Філіппін».

12-річна уродженка Житомира, яка проживає на Філіпінах написала фентезійну книгу.



Ще до закінчення повісті, текст пройшов «апробацію» на професійному сайті «Що хоче автор» Міжнародного Союзу письменників «Новий Современник» і навіть став лауреатом конкурсу цього порталу «Нові імена» у прозі - у грамоті значитися «Юному даруванню за цікавий твір».

Ілюстрації до повісті «Саша і магія Філіппін», задовго до видання книжки, під враженням від прочитаного, зробила Інтернет-подруга юної письменниці - Євгенія Некрасова з Росії. Ці ілюстрації також увійшли в книгу.

Перша і єдина в Україні презентація книги пройде 20 липня в житомирському книжковому магазині «Книгоманія», а через кілька днів після цього автор разом з родиною повертається на Філіппіни.
За словами юної письменниці, книга писалася для ровесників. Тому частина тиражу «Саші і магії Філіппін» буде подаровано дитячим та юнацьким бібліотекам Житомирської області.

На думку Марії-Олександри, читачам найбільше сподобаються ті моменти повісті, які їй самій писалися найбільш важко: «Найскладніше було прописати сцени бою, магічні сцени, коли герої потрапляють на острів Мінданао і б'ються з привидом і Лицарем Смерті Лу Датом - це було дійсно важко ».

Керуючий партнер агенції MSBrand Corporation і видавець Ксенія Сладкевич вважає, хоч книга написана російською мовою, а Марія живе на Філіппінах, її твору властиве те, що відрізняє сучасну українську літературу серед інших:
«У неї є та межа, яку західні критики та перекладачі відзначають, як особливість сучасної української літератури - природна містичність. Не вигадана голлівудська містика, а містичність реальному житті і дуже природною магія. Саме це ріднить Марію-Олександру з тим процесом, який називається сучасна українська література ».

Про автора

Марія-Олександра Головакова народилася 19 березня 1998 року і до 11 років прожила у місті Житомирі (Полісся, Україна). Потім, волею долі, вона разом з родиною опинилася на Філіппінах. Саме звістка про майбутній переїзд в далеку і загадкову країну надихнуло Марію-Олександру на написання своєї першої книги, яку вона закінчила восени 2009 року.

Сьогодні юна письменниця живе і вчиться в столиці Філіппін - Манілі, дуже любить читати, плавати, подорожувати, займатися верховою їздою. Зараз Маша закінчує свою наступну книжку c ілюстраціями в стилі манга - японських коміксів, мріє вивчити японську мову і заграти на флейті.

Про книгу

Чотирнадцятирічна Саша разом з родиною переїздить з України в екзотичну країну Філіппіни. Там героїня зустрічає дивного хлопця Дейва, який допомагає розкрити її незвичайний дар і знайомить зі світом цієї магії. Дейву призначено навчити Сашу користуватися тією чарівною силою, яка в ній закладена, охороняти її та допомагати у боротьбі зі злом. Вони разом переживають Сашині невдачі і радіють її успіхам. Але як тільки Саша починає опановувати своїм даром, зло з планети Зелікс завдає перший удар ...

Книга написана одинадцятирічної письменницею для своїх однолітків, наповнена героями філіппінських легенд, небезпечними пригодами і самим справжнім чаклунством.

За матеріалами «Журнал Житомира»

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!