Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Сьогодні відзначається Міжнародний день краси
 
9-09-2010, 12:22  Культура

Сьогодні відзначається Міжнародний день краси

 
9 вересня в усьому світі відзначається Міжнародний день краси. Це свято було засновано за ініціативою Міжнародного комітету з естетики та косметології - СИДЕСКО.

0



Як відзначають фахівці, ХХ століття стало справжнім проривом в науці догляду за зовнішністю: макіяж став невід'ємною частиною повсякденності, а яскрава зовнішність перестала бути тим, що дається тільки від природи.

Зміна підходу до зовнішності стало заслугою п'яти найбільших косметичних компаній. Макс Фактор запропонував ідею колірної гармонії в макіяжі. Він розробив різні відтінки косметики для жінок різних колірних типів. Завдяки компанії Max Factor макіяж увійшов у широкий вжиток, і ним почали користуватися щоденно звичайні жінки, що було немислимо до 20-х років ХХ століття.

Також на розвиток індустрії краси своїми беззупинними експериментами вплинула Олена Рубінштейн, вона створила косметичні засоби за типами шкіри. Рубінштейн не тільки розробляла нові косметичні засоби для догляду за шкірою, але й навчала жінок правильно наносити макіяж.

Елізабет Арден належить ідея випускати косметику по лініях: очищення, живлення, зволоження. Вона ж запропонувала ідею сполучуваності відтінків макіяжу з кольором одягу.

А ось Есте Лаудер ввела вручення пробників косметики своїм купувальницям, а створені нею на самому початку кар'єри чотири креми до цих пір не зняті з виробництва.

Засновник всесвітньо відомої фірми Revlon, Чарльз Ревсон, вважається одним із творців кольорового лаку для нігтів. Свою першу колекцію лаків він виніс на суд споживачів, в 1933 році. Як уточнює джерело, у 1939 році він запропонував нову ідею - використовувати лак і помаду одного кольору. Ця мода протрималася майже 60 років і не втратила свою актуальність і зараз. На початку 1950-х років саме Ревсон ввів моду на криваво-червоні відтінки лаків і помад. Він першим почав давати відтінкам лаків і помад гарні назви.

Однак, на сьогоднішній день все більше жінок стають жертвами краси. Багато жінок звертаються за допомогою до непрофесійних спеціалістів або пластичних хірургів, що може призвести не тільки до поганого естетичного вигляду, але і смертельного результату.

Комітет СИДЕСКО є головною міжнародною Асоціацією терапії краси у світі. Він був заснований в Брюсселі в 1946 році. Беручи до уваги зростання популярності пластичної хірургії, медики-члени Комітету закликають тверезо ставитися до подібних хірургічних втручань і не впадати в залежність від своєї зовнішності.
За матеріалами korrespondent.net

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!