Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Через прорив системи опалення в Житомирському будинку Художника загинули цінні картини.
 
7-10-2010, 23:53  Культура

Через прорив системи опалення в Житомирському будинку Художника загинули цінні картини.

 
У Житомирському Будинку Художника, який розташований в центрі міста по вул. Театральній 8, сьогодні в системі опалення було різко піднято тиск води. В результаті старі труби на горищі не витримали і лопнули.

Через прорив системи опалення в Житомирському будинку Художника загинули цінні картини.



Кілька годин вода під великим тиском заливала майстерні художників з четвертого по перший поверх. Виявився залитим і зал Художньої виставки.

На даний час будинок художника повністю знеструмлений, пише журналіст Руслан Мороз.

Потік води був настільки сильним, що в майстернях художників на четвертому поверсі зі стелі обвалилася штукатурка, а картини виявилися залитими водою. Загинули всі пастелі, графіка, все, що було виконано на папері або картоні. На полотнах відшаровується фарба.

Заслужений художник України Юрій Камишний, чия майстерня також знаходиться на четвертому поверсі цього будинку, говорить, що загинули всі твори, які створювалися протягом усього життя. Деякі полотна спеціально не продавалися, а призначалися для виставок і колекцій.

Через прорив системи опалення в Житомирському будинку Художника загинули цінні картини.



Будинок 1962-го року побудови в даний час знаходиться в аварійному стані, і належить Національній спілці художників України. За законодавством, за орендовані майстерні в цьому будинку художники мають платити як за житлові приміщення, однак міська влада стягує плату як з комерційних структур. При цьому багато років не проводився капітальний ремонт будівлі, внаслідок чого при спробі включити опалення стався розрив труб.

На четвертому поверсі знаходиться одинадцять майстерень художників. Не постраждала дивом тільки одна. Всі інші повністю затоплені і, не дивлячись на те, що опалення в даний час перекрито, вода продовжує просочуватися зі стелі. Скільки вологи знаходиться в стінах аварійної будівлі можна тільки здогадуватися.

Житомирські художники, чиї майстерні знаходяться в Житомирі по вул. Театральній 8, звертаються з проханням до житомирян допомогти у ліквідації аварії, так як цінні художні твори продовжують гинути. Відсутні умови для їх тимчасового зберігання та реставрації вже пошкоджених полотен.

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!