Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Під Житомиром проходить Міжнародний фестиваль присвячений Дню Перемоги.
 
30-04-2011, 22:08  Культура

Під Житомиром проходить Міжнародний фестиваль присвячений Дню Перемоги.

 
Мабуть, такої кількості лицарів різних національностей одночасно в лісах Житомирщини не було ще з часів Середньовіччя. Адже 29 квітня під Житомиром (неподалік с. Левків) розпочався Міжнародний фестиваль, присвячений 66-й річниці з Дня Перемоги у Великій вітчизняній війні. У цьому році в ньому взяли участь понад 600 представників різних міст України, а також Росії, Польщі, Білорусії та Молдови – повідомляє управління у зв'язках з громадськістю міської ради.

Під Житомиром проходить Міжнародний фестиваль присвячений Дню Перемоги.



Житомирський міський голова Володимир Дебой під час урочистого відкриття фестивалю відзначив: "Дуже приємно, що саме на Житомирській землі вже восьмий раз збираються, таким масштабом, люди, які люблять свою історію, які дотримуються законів честі і доблесті, які поважають минуле, поважають сьогодення і майбутнє і товаришують між собою ".

Володимир Дебой висловив надію, що це дійство стане доброю традицією для Житомирщини і додав, що міська влада і надалі підтримувати подібні фестивалі, а також ковальське мистецтво. У подальших планах - створення парку відпочинку з кованими фігурами і проведення конкурсу проектів реконструкції Замкової гори для того, щоб відкрито і публічно визначити найкращу пропозицію.

Мер Житомира подякував членам історичного клубу "Золота шпора", Спілці ковалів і учасникам, представникам 60 клубів, які приїхали з усіх регіонів України та сусідніх держав: "Це прекрасна традиція, також приурочена Дню перемоги. Тому для нас честь приймати подібні фестивалі. Адже такі заходи - це відродження історії, свідомості і моралі ".

Відзначимо, що учасники цьогорічного турніру запросили Володимира Дебо взяти участь і в наступному фестивалі. Адже міський голова має у своєму арсеналі ковані середньовічні шолом і меч.

Головний організатор фестивалю Олександр Назарчук повідомив: "Основний напрямок нашої діяльності - це відновлення пам'яті про минуле, історичні бої, реконструкція забутих предметів старовини, практичне вивчення історії - це мультикультурний широкопрофільний фестиваль, який не поділений тимчасовими і культурними кордонами. Таких масштабних історико-культурних заходів в інших регіонах Україні майже не проводиться ".

Основне дійство фестивалю - військово-історична гра "Битва за Середзем'я", що представляє собою і лицарські поєдинки, і масові турніри, і стрільбу з лука.

Нагадаємо, що протягом 3 днів (30 квітня, 1 і 2 травня) неподалік с. Левків триватиме Міжнародний мультикультурний фестиваль, під час якого Ви зможете побачити не тільки поєдинки лицарів в обладунках, але і фантастичних та історичних героїв різних століть, національностей і культур, ознайомитися з їхніми звичаями і побутом і самим прийняти участь у наступному фестивалі. Адже для цього, як повідомили організатори, потрібні тільки бажання та історичний костюм, який можна зробити власноруч.

Фото управління зі зв'язків з громадськістю міської ради.
За матеріалами «Журнал Житомира»

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!