Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Скільки коштує мистецтво? У Бердичеві підняли плату за навчання в музичній і художній школах
 
17-12-2011, 18:08  Культура

Скільки коштує мистецтво? У Бердичеві підняли плату за навчання в музичній і художній школах

 
У місті Бердичеві чималі зусилля з боку міської влади спрямовані на розвиток культури і підтримку талановитих молодих жителів. Може саме тому в ньому збереглися і до цих пір продовжують функціонувати музична та художні школи, в яких всі бажаючі можуть навчатися мистецтву за цілком символічну плату. Проте редакції газети «Бердичів Діловий» стало відомо про майбутні зміни, які трохи вдарять по кишені вихованців цих шкіл.

Скільки коштує мистецтво? У Бердичеві підняли плату за навчання в музичній і художній школах



Як повідомив директор музичної школи, плата за навчання не змінювалася вже протягом трьох років, тоді як вона безпосередньо прив'язана до мінімальної заробітної плати, яка за минулі кілька років зросла майже вдвічі. Так, наприклад, за навчання піаністів керівництво школи може стягувати плату в розмірі 20% від мінімальної заробітної плати, що на сьогоднішній день складає близько 200 гривень. Крім цього в школі з 450 дітей 80 пільговиків, які навчаються безкоштовно, а ці витрати теж необхідно якось компенсувати.

Однак директор музичної школи визнав, що плата за навчання в розмірі двохсот гривень може бути не по кишені батькам обдарованих учнів, тому адміністрація пішла людям назустріч, встановивши більш лояльні ціни на навчання. Тепер вокалістам доведеться платити за навчання 80 гривень на місяць, а піаністам 70 гривень, тоді як тим, хто вчитися грати на народних та духових інструментах плата за навчання становитиме шістдесят і п'ятдесят гривень відповідно.

Також підніметься ціна за навчання у художній школі, де тепер платити доведеться сорок гривень на місяць замість тридцяти, хоча живописом у місті займається трохи менше дітей - 240, з яких вчаться професійно малювати всього 17 пільговиків.
Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!