Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Кінопрем'єри-2012: «Хоббіт» і невловимі «Месники»
 
5-01-2012, 08:32  Культура

Кінопрем'єри-2012: «Хоббіт» і невловимі «Месники»

 
Дванадцять найбільш очікуваних фільмів, які нас чекають в році.

'Кінопрем039;єри-2012:



Кінець світу в 2012 році виключений: немислимо було б через таку дурість пропустити нову серію Джеймса Бонда і довгоочікуване повернення Пітера Джексона в землі хоббітів, ельфів і гномів. Довгоочікуваних повернень (як фантастичних супергероїв, так і цілком реальних культурних героїв) в новому році, як це водиться, буде багато. НГС.РЕЛАКС насилу (занадто багато цікавого) вибирає дюжину найцікавіших прем'єр 2012 року - від німого французького кіно до грандіозного масштабу блокбастерів.

19 січня: «Шапіто-шоу». Абсурдна феєрія від творців культового фільму «Пил»: теж малобюджетна, теж за участю Петра Мамонова. Фільм складається з чотирьох переплетених новел про подорожі різних людей до моря, які змінюють їхнє життя. Один персонаж глухий, інша закохана, третій - професійний двійник Віктора Цоя ... Незважаючи на те, що фільм йде чотири години (і в кінотеатрах його, ймовірно, будуть показувати з антрактом), перші відгуки на нього в основному похвальні, - причому, хвалять за легкість.

26 січня: «Небезпечний метод». Історична драма Девіда Кроненберга («Виправдана жорстокість») про те, як народжувалися жанри психоаналізу і популярний в кіно сюжет про секс з психоаналітиком. У якості піддослідних для ілюстрації того, як влаштована наука про тарганів у голові (і методах їхнього виведення) фільм використовує власне винахідників цієї науки. Головна героїня - неординарна жінка родом з Ростова-на-Дону Сабіна Миколаївна Шпільрейн, яка була пацієнткою, коханкою, а потім і ученицею Юнга. Одночасно вона приваблювала і Фрейда - як жінка, як об'єкт досліджень і як зброя проти друга-суперника Юнга. Любовно-науковий трикутник розігрують Вігго Мортенсен (Фрейд), Майкл Фассбендер (Юнг), Кіра Найтлі (Сабіна).

26 січня: «Нащадки». Що вийшла в США в минулому році, включена мало не в усі тамтешні списки кращих фільмів року, душевна трагікомедія Олександра Пейна («Про Шмідта») про заплутані сімейні проблеми багатого землевласника на Гавайях (його грає Джордж Клуні).


9 лютого: «Фауст». На батьківщині режисера Олександра Сокурова (фільми якого подужає далеко не кожен і складний, багатошаровий, одночасно фізіологічно натуралістичний і піднесений «Фауст» - не виняток) перемогу його екранізації Гете на Венеціанському фестивалі сприйняли з патріотичним піднесенням, як гол на чемпіонаті світу з футболу. Формально «Фауст», втім, не надто російський: місця зйомок, гроші, актори й оператори тут німецькі, знятий фільм німецькою ж, і дублювати Сокуров його заборонив.

16 лютого: «Артист». Обдарована безліччю фестивальних нагород французька романтична комедія про актора, що працює в Голівуді кінця 20-х років, втрачає зоряний статус з переходом від німого кіно - до звукового. Побачивший світ у році 2011 «Артист» і сам - німе, чорно-біле кіно.

23 лютого: «Сором». Страшно полюбилася американським критикам та глядачам в минулому році драма «Сором», яка виходить у нас в році нинішньому. Майкл Фассбендер («Безславні виродки», «Джейн Ейр») грає офісного працівника, який страждає патологічною залежністю від сексу.

3 травня: «Месники». Головний комікс про супергероїв в цьому році - а то і взагалі в останні кілька років. У «Месниках» всі недавні фільми про героїв студії Marvel - «Залізна людина», «Неймовірний Халк», «Тор» і «Капітан Америка» - зійдуться в одній точці, а персонажі зберуться в команду чергових рятівників світу. Режисерувати це грандіозне дійство з бюджетом 220 мільйонів доларів доручили телевізійному генію (без жартів) Джосс Уедон, творцеві культових серіалів «Баффі - винищувачка вампірів» і «Місія« Сереніті ».

31 травня: «Прометей». «Прометей» - фантастична стрічка Рідлі Скотта («Чужий) про космічну експедицію учених, яка намагається з'ясувати, як зародився людський вигляд, - але стикається з представником виду нелюдського. Спочатку «Прометей» повинен був стати приквелом «Чужого», але потім втратив з ним прямий зв'язок. Втім, і зараз він, судячи з трейлера (обіцяють грандіозні види небезпечних далеких планет і тривожну атмосферу), естетично пов'язаний з всесвітом «Чужого». У ролях - Нумі Рапас («Шерлок Холмс-2») і Майкл Фассбендер - враховуючи вихід ще й «Сорому», і «Небезпечного методу» він виглядає актором року.

21 червня: «Хоробра серцем». Фанати студії Pixar вперше за кілька років дочекалися від неї не чергового сиквела, а оригінальної історії. Для головної мультиплікаційної корпорації планети «Хоробра серцем» буде першим зверненням до жанру традиційної казки, крім того повідомляється, що воно буде більш похмурим і серйозним, ніж попередні фільми студії Pixar. Героїня - маленька принцеса і майстерна лучниці, дія відбувається в середньовічній Шотландії.

26 липня: «Темний лицар: Відродження легенди». Головне повернення року - третє пришестя Бетмена у його темній іпостасі з особою Крістіана Бейла. Дія нового фільму Крістофера Нолана відбувається через вісім років після подій епохального «Темного лицаря»: ставши ізгоєм, розшукуваним поліцією, Бетмен повертається в Готем-Сіті, щоб врятувати його від знищення. Серед чергових поверненців цього року: «Сутінки. Сага. Світанок. Частина 2 »(серпень), «Обитель зла-5», «Люди в чорному-3», « Сайлент Хілл-2 »,« Нестримні-2», «Кидок кобри-2», «Еволюція Борна» і так далі.

1 листопада: новий фільм про Джеймса Бонда. Двадцять третій фільм бондіани буде називатися Skyfall («Падіння небес»), його сюжет поки невідомий. Режисером став Сем Мендес ("Дорога змін"): він далекий від шпигунських гонок, але це відповідає новому духу бондіани: технічний аскетизм і психологічна достовірність. Лиходія грає Хав'єр Бардем ("Старим тут не місце»). Дівчиною агента 007 буде маловідома французька актриса Береніс Марло. Самим же агентом залишається (і планує залишитися ще надовго) Деніел Крейг.

13 грудня: «Хоббіт». Для тих, хто виріс на «Володарі кілець», передісторія саги Пітера Джексона виразно виглядає подією року. «Хоббіт» - історія про те, як дядечко Більбо в юності відправився з гномами в далекі краї, щоб убити дракона, а по дорозі зустрів Горлума (його знову зображує Енді Серкіс) і підібрав Кільце Всевладдя. Робота над фільмом йшла кілька років, за цей час з проекту пішов мексиканський чудотворець Гільєрмо Дель Торо, залишивши Пітера Джексона повновладним режисером.


Олена Полякова
Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!