Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Лист від Святослава Ріхтера знайшов свого адресата в Житомирі через 21 рік
 
8-05-2012, 00:52  Культура

Лист від Святослава Ріхтера знайшов свого адресата в Житомирі через 21 рік

 
У житомирській музичній школі № 2 імені Святослава Ріхтера, відбувся вечір спогадів, присвячений видатному піаністу 20-го століття, Святославу Теофіловичу Ріхтеру.

Лист від Святослава Ріхтера знайшов свого адресата в Житомирі через 21 рік



Колектив музичної школи зустрівся з доцентом КПІ Юрієм Євгеновичем Бохоновим, який був особисто знайомий з композитором.

На зустрічі були присутні заслужений журналіст України, почесний член Національної спілки краєзнавців України, історик і краєзнавець Георгій Мокрицький, заступник директора з навчальної роботи Житомирського музичного училища ім. Віктора Косенка Елеонора Набедрик, викладачі та студенти училища та викладачі шкіл естетичного виховання м. Житомира.

Юрій Бохонов розповів про свої зустрічі з видатним піаністом, поділився враженнями від спілкування з ним. Кульмінацією зустрічі стала передача викладачеві музичної школи № 2 імені Святослава Ріхтера, колишньому заучу школи, Аллі Григорівні Рябцовій, листа від Святослава Ріхтера, який був написаний у відповідь на лист Алли Рябцової, відправленй піаністу ще в 1991 році.

Юрій Бохонов розповів про те, як розбираючи документи і листи свого друга Віктора Зеленіна, нині покійного, який був другом і деякий час секретарем Святослава Ріхтера, він звернув увагу на невідправлений лист з житомирською адресою Алли Рябцової. Ось таким чином, через 21 рік лист знайшов свого адресата.

Як зазначила директор музичної школи № 2 імені Святослава Ріхтера Людмила Кочевенко, до 100 річчя від дня народження знаменитого піаніста в 2015р. колектив школи мріє перетворити на музей єдину в Україні "Кімнату пам'яті Святослава Ріхтера", яка відкрита в школі в 2000 р.

Також, Юрій Бохонов передав численні диски з унікальними записами музичних творів у виконанні С. Ріхтера, зроблені в різних країнах світу офіційними музичними звукозаписними студіями та музикантами-любителями.

Лист, диски передані Юрієм Євгеновичем Бохоновим займуть гідне місце серед цінних документів зібраних в «Кімнаті пам'яті Святослава Ріхтера".
Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!