Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Житомирський театр закрив 68 сезон, змінивши назву і ставши підприємством
 
23-06-2012, 23:38  Культура

Житомирський театр закрив 68 сезон, змінивши назву і ставши підприємством

 
21 червня весь колектив Житомирського академічного музично-драматичного театру масштабним концертно-театралізованим дійством закрив 68-й театральний сезон.

Житомирський театр закрив 68 сезон, змінивши назву і ставши підприємством



Але ненадовго, тому що в ту ж хвилину театрали відкрили 69-й сезон.

Незважаючи на 30-градусну спеку в Житомирі, в залі театру був аншлаг. Актори, артисти балету та оркестру грали, співали, танцювали 3,5 години, з перервою на антракт.
68 театральний сезон самі театрали називають дуже насиченим і плідним.

Нагадаємо, у вересні 2011-го в Житомирі на площі Корольова Петром Авраменком був поставлений спектакль "Король Олень".

Це була перша спроба показати театр більшій кількості людей, більше, ніж їх міститься в зал театру, це був перший театральний спектакль в Житомирі під відкритим небом.

Протягом 68-го сезону театр поставив 3 нових вистави, причому 2 з них дитячих - «Мауглі» і «Муха-цокотуха». Це говорить про те, що в Житомирі є ще особливий глядач - діти, яких не проведеш, чим попало.

На вчорашньому концерті також були представлені уривки з цих дитячих вистав, і кожен глядач у залі зміг переконається у високій майстерності постановок.

А в кінці березня глядачеві була представлена нова робота художнього керівника театру Наталії Тимошкіної - "Украдене щастя", за мотивами одного з кращих творів Івана Франка.

Ну і головна подія 68-сезону - наш театр згідно з наказом Міністерства культури нарешті став академічним, звання якого він вже давно заслужив.

А днями в житті Житомирського театру трапилися ще пара змін - він змінив свою назву і став підприємством.

На останній сесії обласної ради депутатами було прийнято рішення "Про зміну назви та затвердження у новій редакції Статуту комунального підприємства «Житомирський академічний український музично-драматичний театр ім. І.А. Кочерги» Житомирської обласної ради".

Депутатська сесія вирішила:

1. Змінити назву "Житомирський обласний український музично-драматичний театр ім. І.А. Кочерги Житомирської обласної ради» на «Комунальне підприємство «Житомирський академічний український музично-драматичний театр ім. І.А.Кочерги» Житомирської обласної ради».
2. Затвердити в новій редакції Статут комунального підприємства «Житомирський академічний український музично-драматичний театр ім. І.А.Кочерги» Житомирської обласної ради.

Під час привітання театралів голова обласної ради Йосип Запаловський пообіцяв влітку посприяти модернізації технічного обладнання сцени і залу театру, щоб у вересні, під час святкування 75-річчя Житомирської області, тут все було ще краще.

- Ми обов'язково зробимо все, для того, щоб мікроклімат на сцені і в залі поліпшити - пообіцяв всьому в залові і колективу театру Запаловський.

З успішним закриттям сезону і початком відпустки театралів привітали і їхні друзі - житомирські журналісти, подарувавши великий банер з кращими відображеними моментами цього сезону.



Сергій Харчук, Журнал Житомира
Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!