Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » В Житомирі відкрили нову музичну школу на Михайлівській, яку будували 15 років
 
1-09-2012, 13:58  Культура

В Житомирі відкрили нову музичну школу на Михайлівській, яку будували 15 років

 
31 серпня, в урочистій обстановці на вулиці Михайлівській, у присутності десятків житомирян був відкритий новий корпус Житомирської міської музичної школи № 1 ім. Бориса Лятошинського.

'В



Даній події передувало будівництво, яке розтягнулося на довгих 15 років. А зелений паркан на вул. Михайлівській настільки приївся в очах житомирян, що здавалося, що він тут стоятиме вічно.

Відкривали школу за традицією, перерізавши урочисту червону стрічку, губернатор Сергій Рижук, мер Володимир Дебой та директор школи Валентина Чудовська.

Хвилиною мовчання всі присутні вшанували пам'ять головного будівельника школи В'ячеслава Саленко і попереднього директора школи Зою Малиновську, які почали це будівництво, але, на жаль, не дожили до її закінчення.

Новий корпус це ще дві актові зали, це додатково 11 класів, а також ряд нових музичних інструментів. Сьогодні школа повністю готова до нового навчального року.

- Тепер уже дітям тісно не буде - розповідають вчителі журналістам.

Пам'ятаючи і шануючи пам'ять великого земляка Бориса Лятошинського, чиє ім'я носить школа - було прийнято рішення в новому корпусі одну з кімнат віддати під меморіальний музей Бориса Лятошинського.

На відкриття приїхали дослідники життя і творчості Бориса Лятошинського з Києва, а також його родичка.

Після офіційної церемонії відкриття усіх запросили в актовий зал, на концерт кращих учнів школи. Житомирський губернатор Сергій Рижук натхнений побаченим і почутим зізнався всі присутнім, що дуже шкодує, що не став професійним музикантом з музичною освітою.

Під час святкування Дня Житомира учні школи прямо з балкона нового корпусу на Михайлівській влаштують вечірній концерт.
Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!