Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Житомир отримав в подарунок одного з найкращих левів!
 
12-12-2009, 17:38  Культура / Суспільство

Житомир отримав в подарунок одного з найкращих левів!

 
Житомир отримав в подарунок одного з найкращих левів!

Лев «Інтегруючий». Одну з найкрасивіших скульптур подарували Житомиру.

Вже два місяці пройшло з тих пір, як у Львові закінчився «Парад Левів».

Нагадаємо, це був своєрідний фестиваль мистецтва, під час якого відомі львів'яни мали змогу розмалювати скульптури левів. А потім ці скульптури методом жеребкування вирішили подарувати кожному обласному центру України, в тому числі і Житомиру.

Як повідомив директор департаменту гуманітарної політики Львівської міськради Олекса Побурко, близько половини левів вже розвезли по містах. Так, своїх царів звірів отримали Житомир, Вінниця, Запоріжжя, Кіровоград, Рівне, Тернопіль, Хмельницький, Одеса, Сімферополь, Луганськ та Черкаси. Знаходяться в дорозі леви до Дніпропетровська, Івано-Франківська, Миколаєва, Харкова, Херсона, Ужгорода та Чернівців.

Всі міста задоволені подарунками. І тільки в одному випадку лева довелося замінити.

- При жеребкуванні виявилося, що лев Кузьми Скрябіна - "Зеник" - призначений в подарунок Миколаєву. Проте міські чиновники злякалися такого подарунка. Найбільше їм не сподобалася напис на майці Зеника «Дякую тобі, Боже, що я не москаль». Те, що для нас стало хохмою, для них - жахом.

Тому ми вирішили замінити подарунок, - повідомив ініціатор незвичайних подарунків Віктор Романюк. Зеник" залишився у Львові, до загальної радості львів'ян. А до Миколаєва поїхав «Володар часу».


Як стало відомо , нашому місту дістався один з найкрасивіших левів - Лев «Інтегруючі» від Ганни Друль. Де його планують встановити, поки залишається загадкою.

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!