Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Новорічна красуня постала у всій красі перед жителями міста та гостями обласного центру!!!
 
20-12-2009, 13:17  Культура / Суспільство / Відпочинок

Новорічна красуня постала у всій красі перед жителями міста та гостями обласного центру!!!

 
У Житомирі почали святкувати Новий рік.
'Новорічна

19 грудня, на одній з центральних площ міста Житомира, площі Корольова, відбулося урочисте відкриття та запалення головної Новорічної ялинки міста Житомира. Тут пройшла театралізована вистава «Зимове мереживо» і відбувся святковий феєрверк.
'Новорічна

19 грудня - День святого Миколая Чудотворця.
'Новорічна

Православні християни згадують у суботу, 19 грудня, Святителя Миколая. Святий Миколай Чудотворець вшановується як захисник простих людей, покровитель мореплавства, торгівлі та землеробства, опікун бідних і сиріт.
'Новорічна

Святий Миколай народився 260 року у місті Мірі Лікійській (Мала Азія). Був пресвітером, єпископом. Заради порятунку людей творив чудеса.
'Новорічна

В Україні на честь святого Миколая збудовано багато храмів. Відомі його чудотворні ікони. Надзвичайно шанували цього угодника Божого запорізькі козаки. Майже усі християнські народи мають звичай обдаровувати малих дітей у ніч з 18 на 19 грудня. Адже святий Миколай - ще й покровитель та вихователь дітей.
'Новорічна

Опівночі Чудотворець заходить до кожної оселі разом зі своїми помічниками - Ангелом і маленьким чортиком Антипком. Ангел роздає подарунки чемним дітлахам, Антипко розносить різки неслухняним. Усе це складається до торбинки й кладеться разом з печивом - "миколайчиком" дитині біля подушки.
'Новорічна

У народній свідомості Микола Угодник виступає як селянський і взагалі як народний святий. Він - помічник і в ратній, і в селянській справі: "Микола на морі рятує, Микола мужику віз піднімає". Він - Спаситель від всякого зла, організатор шлюбних уз і подружнього щастя, "про всяк час допомагає", "Микола на порозі - допомагай мені в дорозі".
'Новорічна

Свято Миколая Угодника в народі називався Микольщиною. Селяни всього села складалися, варили пиво, ставили усім світом в церкві свічку і правили молебень про послання на них усіх благ. Після чого починалося частування поселян брагою, пивом і пирогами. Залишки роздавали жебракам. Цей день увійшов в масу прислів'їв та приказок: "Красна Микольщина пивом та пирогами".
'Новорічна

Дев'ятнадцятого грудня за старих часів був першим днем хлібного торгу. Говорили: "Микольський торг всьому указ", або "Ціни на хліб будує Микольський торг". Зимовий Микола веде Микольських морозів: "Підійшов б Микола, та вже зима на санках приїде за ним!", "Хвали зиму після Миколиного дня!".
'Новорічна

За переказами після смерті батьків св. Микола почав таємно роздавати майно убогим. Так одному зубожілому батькові підкинув золото, чим врятував сім'ю від гріхопадіння. За його молитвами вщухала буря, воскресали мертві. Будучи учасником Першого Вселенського Собору в Нікеї, святитель Микола разом з іншими святими отцями затвердив догмати православної віри.
'Новорічна

Історія, коли св. Микола допоміг своїми подарунками трьом дівчатам вийти заміж, розвинулася в традицію непомітно підкладати дітям подарунки на Різдво. А сам Микола Угодник став прообразом Діда Мороза. Святитель Микола помер у середині IV століття в глибокій старості. Його мощі перебувають в італійському місті Барі. За церковним переданням, мощі святого збереглися нетлінними і від них зцілилися безліч людей.

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!