Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Хочете відсвяткувати Новий рік без наслідків???
 
24-12-2009, 13:23  Культура / Суспільство / Відпочинок

Хочете відсвяткувати Новий рік без наслідків???

 
'Хочете

Святкування для дітей краще проводити у світлий час доби. Особи, відповідальні за проведення таких заходів, перед їх початком зобов'язані ретельно оглянути приміщення і переконатися, що вони забезпечені первинними засобами пожежогасіння, засобами зв'язку, пожежної автоматикою і сигналізацією, - попереджує ГУ МНС у Житомирській області.

Для освітлення ялинок бажано використовувати електролампи напругою не вище 12 вольт. Категорично забороняється застосовувати для прикрашення ялинок не просочені вогнетривким розчином вату, марлю, целулоїдні іграшки, використовувати бенгальські вогні, феєрверки, свічки та хлопавки.

Святкові костюми, зроблені з вати, паперу та інших легкозаймистих матеріалів, з пожежної точки зору дуже небезпечні. Добре горить хвоя - вона швидко висихає.


Також стануть у пригоді такі поради:


* встановлюйте ялинку на стійкій підставці і так, щоб гілки не торкалися стін, стелі і перебували на безпечній відстані від електроприладів та побутових печей;

* поставте стовбур ялинки у відро з мокрим піском і змочуйте його в міру висихання;

* Не запалюйте на ялинці свічки, бенгальські вогні, а також саморобні електрогірлянди, не направляйте в її бік хлопавки;

* пам'ятаєте - особливо небезпечний на ялинці «дощик» з алюмінієвої фольги (навіть фабричного виготовлення) - із-за нього може замкнути електрогірлянди, якщо патрон з лампочкою вивалився з гнізда;

* діти повинні перебувати біля ялинки з включеною гірляндою тільки в присутності дорослих; вимкніть її, якщо виходите з кімнати.


Купувати піротехнічні засоби треба лише в магазинах, які мають ліцензію на їх продаж. Уважно читайте і чітко виконуйте інструкцію із застосуванням виробу.

Обов'язково перевірте термін придатності піротехнічних іграшок. Якщо він закінчився - ні в якому разі не застосовуйте виріб.

Ніколи не запалюйте піротехніку в приміщенні, вийдіть для цього на відкриту місцевість. Прослідкуйте, куди спрямована петарда, чи немає поблизу великого скупчення людей і споруд, що відносяться до категорії вибухонебезпечних (бензозаправок, електрощитів і т.д.).

Якщо піроігрушка не спрацювала, не слід використовувати її повторно (піднімати, брати в руки, підпалювати) - це може призвести до опіків і каліцтва.

'Хочете

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!