Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » «Кубок Єдності» з короткої гри в нарди в Житомирі.
 
25-12-2009, 13:09  Культура / Спорт / Відпочинок

«Кубок Єдності» з короткої гри в нарди в Житомирі.

 
Нещодавно в Житомирі відбувся відкритий турнір з коротким нарди (backgammon) - «Кубок Єдності». Про це повідомили у Федерації нард Житомирщини. На турнір було запрошено гравців з Молдови, Києва, Харкова, Донецька.

Раніше в Житомирі вже проводилися турніри в нарди. Цього разу, вперше, був організований турнір з коротких нард (backgammon). Організатором турніру виступила Федерація нард Житомирщини на чолі з її Президентом Юрієм Бережницьким.

Згідно з регламентом турніру, кількість учасників в ньому було обмежено 16 гравцями. За вихід у півфінали боролися в групах, ігри в яких проводилися по круговій системі. Матчі гралися до 7 очок.

Із самих перших турів визначилося лідерство Харківських гравців, всі троє учасників турніру з Харкова з великою перевагою обігравали своїх суперників, і лише в партії між Олександром Красовим та Валерієм Завершинським, яка, в принципі, не впливала на те, хто вийде в півфінал, зав'язалася неабияка боротьба.

По ходу партії весь час вів Красов, але Завершинський все-таки зумів вирвати перемогу. Таким чином, визначилася четвірка гравців, які мали розіграти призові місця.
'«Кубок

У півфіналі зустрілися Президент Харківської Федерації спортивних нард і бекгеммона Василь Кавун і віце-президент цієї ж Федерації Валерій Завершинський. У драматичній боротьбі перемогу отримав Кавун (7:5).

У другому півфіналі грали Красов Олександр і єдиний представник Житомира в четвірці найсильніших - Слюсарчук Володимир.

Перемогу з максимально можливим перевагою в рахунку здобув Красов (7:0).

У матчі за 3 місце переміг Валерій Завершинський (7:1). Фінал!

Після декількох партій рахунок рівний, до перемоги в матчі кожному з гравців залишається набрати по 4 очки. Чергову партію виграє Василь Кавун коксом. До перемоги йому залишається лише одне очко. За правилом Кроуфорда, наступна за цією партія подвоєна бути не може. Перемогу в ній зумів отримати Красов. В останній партії, яка була подвоєна відразу ж після першого ходу, перемогу Марсом (4 очки) зміг здобути Красов і тим самим поставив переможну крапку у фіналі.


Результати турніру:


1. Красов А. (Харків)
2. Кавун В. (Харків)
3. Завершинський В. (Харків)
4. Слюсарчук В. (Житомир

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!