Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » У Бердичеві відкрито музей новорічної іграшки!!!
 
27-12-2009, 20:32  Культура / Суспільство / Випадки / Відпочинок

У Бердичеві відкрито музей новорічної іграшки!!!

 
'У

У місті Бердичів, в приміщенні дитячого саду відкрили музей новорічної іграшки.

Як повідомили організатори, серед 100 експонатів, є Діди Морози та Снігуроньки, створені ще на початку 20 століття. Іграшки з дому приносили і батьки, і вихователі.

Організатори спробували згадати історію в новорічних прикрасах. Наприклад, одну з іграшок, Діда Мороза, виготовили з тирси на початку минулого століття. А інші прикраси ялинки можна їсти. Саме таке дерево в Російській імперії встановлювали для дітей з незаможних сімей.

Створити музей новорічної іграшки в бердичівському дитячому садку - зізнаються засновники - було значно легше, ніж відшукати експонати.

«У першу чергу це були педагоги нашого закладу. А потім ми вже зверталися до своїх батьків, дідусів. Ми і до сусідів наших зверталися», - каже Валентина Горленко, методистка дитячого садку.

Згодом до справи долучилися й батьки дітлахів. Одні принесли старі новорічні прикраси на прищіпках, інші - каркасні іграшки. Дехто з дітей знайшов іграшки у дідусів і бабусь, які живуть у селі.

«Я вважаю, що це прекрасний музей. Тут відображена уся наша історія, історія наших батьків, наших дідів. І діти повинні знати все це», - розповідає Ірина Халімовська, відвідувачка музею новорічної іграшки.

У передноворічні дні в музей навідуються дітлахи з усього міста Бердичева. Останнім часом тут чималі черги. Серед охочих подивитися на святкові прикраси минулих десятиліть безліч дорослих.

'У

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!