Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » У Житомирі відкрили оновлений басейн!!!
 
30-12-2009, 12:14  Культура / Суспільство / Спорт

У Житомирі відкрили оновлений басейн!!!

 
З сьогоднішнього дня басейн у спорткомплексі «Авангард» буде відкритий для відвідувачів цілий рік.

Як стало відомо, це стало можливим завдяки запуску нової автономної котельні в спорткомплексі.

«Для плавання в Житомирі це значуща подія. Наше «Житомиробленерго» стало приватним і їм не вигідно було подавати гарячу воду в басейн в неопалюваний період. Тому басейн функціонував тільки під час опалювального сезону і то максимум 5-6 місяців». - Повідомив голова обласної федерації плавання Микола Крук.

У такій ситуації неможливо було якісно готувати спортсменів Житомира до змагань і проводити плановий тренувальний процес.
'У

«Плавальний басейн як установа, що приносило прибуток, півроку не мав можливості надавати послуги для тих людей, які виявляли бажання просто поплавати та оздоровитися. Відтепер всі ці питання повинні бути вирішені, і ми можемо сподіватися, що басейн буде працювати протягом всього року» - відзначає Микола Крук.

За інформацією управління у справах сім'ї, молоді та спорту облдержадміністрації, на будівництво котельні з обласного бюджету було виділено 1 млн. 840 тис. грн.

Будівництво котельні було розпочато в 2007 році.


ДОВІДКА:
Житомирська дитячо-юнацька спортивна школа «Авангард» була створена в 1997 році на базі спортивно-оздоровчого комплексу «Авангард». В даний час спортивна школа має сім відділень з таких видів спорту, як: триатлон, плавання, сучасне п'ятиборство, дзюдо, волейбол, спортивна аеробіка та кікбоксинг.
У школі займається близько 500 юних спортсменів, а заняття проводять 26 досвідчених тренерів, з яких 8 тренерів мають вищу категорію, 10 - першу, а чотири тренера мають звання «Заслужений тренер України».
'У

За 12 років плідної роботи спортивна школа має значні спортивні досягнення. Два спортсмени виконали норматив майстра спорту України міжнародного класу, 12 спортсменів стали майстрами спорту України.

Учасницею ХХІХ Олімпійських ігор 2008 року в Пекіні була вихованка школи Юлія Сапунова, неодноразової переможницею і призером чемпіонатів світу з кікбоксингу - Макресова Віра, чемпіонкою Європи зі спортивної аеробіки - Сиплива Маргарита.

Лише в 2009 році, чемпіонкою V літніх юнацьких ігор України з триатлону стала Степаненко Олександра, три золоті нагороди на Чемпіонаті України серед юнаків здобув вихованець відділення плавання Барабаш Денис.

На спортивних спорудах Житомирської дитячо-юнацької спортивної школи «Авангард» проводять заняття не лише вихованці «авангардівської» школи, але й спортсмени обласної школи вищої спортивної майстерності, студенти Житомирських університетів ім. І. Франка та «Україна».

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!