Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Новоград-Волинський залишився без електрики!!!
 
11-01-2010, 12:07  Культура / Суспільство / Влада / Випадки

Новоград-Волинський залишився без електрики!!!

 
Кажуть, у новорічну ніч трапляються всякі дива. Але такого «дива», щоб погасли вогні на головній міській ялинці і без електрики на півтори години залишилися ще кілька кварталів центру міста, - навряд чи хтось очікував. Тим не менше, це сталося.

Як стало відомо, щойно почалася традиційна новорічна шоу-програма, як центр міста Новоград-Волинського «згас».

Сотні людей, які налаштувалися радісно і весело, на площі біля ялинки, почати святкування Новий рік, були змушені нудьгувати в темряві. Замість очікуваних запальних танців доводилося топтатися, щоб хоч якось не замерзнути.
'Новоград-Волинський

Чому так вийшло - пояснень ні від кого не було. Ведучі та організатори святкової програми знизували плечима. Нічого не прояснили телефонні дзвінки (в новорічну ніч!) До головного інженера району електромереж та до міського голови. Мовляв, пошкодження на лінії, - що тут поробиш.

Дійсно, статися може всяке. Від раптових поломок ніхто не застрахований. Але все-таки здоровий глузд підказує, що можливі перевантаження в електромережах в новорічну ніч можна було передбачити. І до них підготуватися. Це ж не є якимось одкровенням, що саме в цю ніч люди масово святкують-гуляють. А значить - користуються електроприладами.

А от що, з великою ймовірністю, могло стати причиною новорічного «ЧП» - так це група тимчасових атракціонів, що розташувалися на площі Лесі Українки, недалеко від ялинки. Додайте вогні на ялинці, ілюмінації на стовпах і деревах, підвищене споживання електрики з боку населення, ще й атракціони - кабель міг і не витримати.

Начальник електромереж району Михайло Цяпенко запевнив, що відповідальні служби зараз з'ясовують конкретні причини, чому це відбулося. До речі, в РЕМі також не виключають, що надзвичайну ситуацію могло спровокувати перевантаження з-за роботи заїжджих атракціонів. Що цікаво - дозволу на підключення цих каруселей район електромереж не видавав, - повідомив начальник Новоград-Волинського РЕМ.
'Новоград-Волинський

Дивно, адже на розміщення такого типу розважальних об'єктів необхідно погодження кількох інстанцій. Серед них - служба з охорони праці, район електромереж, санстанція. Наостанок - міська влада, без якої в таких справах ніяк не обійтися.

А влада зі свого боку, схоже, намагається закрити очі на перебої з електропостачанням у Новорічну ніч. Принаймні, ніяких «розборів польотів» з цього приводу не було. А якщо й були, то про це краще мовчати.

«Взагалі, більшість електромереж у місті - старі. Ймовірно, кабелю просто «прийшов час», - констатував начальник управління житлово-комунального господарства міської ради Володимир Місін.

Чия ж недбалість залишила житомирський райцентр без світла на Новий рік, - все ще під питанням.

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!