Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Жінка «прохворіла» СНІДом третину вагітності, і ледь не наклала на себе руки через неправдивий діагноз.
 
10-03-2010, 20:36  Медицина

Жінка «прохворіла» СНІДом третину вагітності, і ледь не наклала на себе руки через неправдивий діагноз.

 


Жінка «прохворіла» СНІДом третину вагітності, і ледь не наклала на себе руки через неправдивий діагноз.

'Жінка



28-річна мешканка Кривого Рогу Юлія збирається судитися з медиками, в 2007 році їй поставили помилковий діагноз «СНІД».
'Жінка


Жінка пережила страшний стрес. Ситуація обтяжувалась тим, що, коли прийшли результати аналізу, Юлія була на шостому місяці вагітності, хоча аналіз вона здала на третьому місяці і весь цей час чекала відповіді. «Ми з чоловіком дуже чекали на цю дитину. Коли лікар міського пологового будинку № 2 повідомила мені, що я ВІЛ-позитивна, я не знала, як реагувати і як жити далі. У сім'ї почалося справжнє пекло. Я навіть намагалася звести рахунки з життям, а через деякий час це ж намагався зробити і мій чоловік », - зі сльозами на очах згадує Юлія.
'Жінка


Через три тижні жорстокої депресії жінка стала на облік у міський центр профілактики і боротьби зі СНІДом, фахівці якого сказали, що дитину можна захистити від ВІЛ, якщо приймати препарат, що захищає його від інфікування. Цілий місяць вагітна жінка ковтала таблетки, а потім вирішила зробити повторний аналіз крові на ВІЛ. І ще через місяць отримала відповідь, що ніякого СНІДу у неї немає. Народжений незабаром малюк, як вважає Юлія, внаслідок перенесеного нею стресу і прийому непотрібного їй препарату виявився хворобливим. «З самого народження тягаю його по лікарнях. Він у мене дуже нервовий, весь час плаче і хворіє », - говорить мама. Синочка назвали Стасом, зараз йому вже два роки. А нещодавно Юлія благополучно народила другого сина - Максима.

Не дочекавшись від лікарів ні вибачень, ні хоча б якихось пояснень, жінка готує позов до суду. Вона вважає, що всьому виною - халатність медиків. «Мій перший аналіз показував, що я повинна була бути ходячим трупом, але ж зі мною все було нормально. Я впевнена, мою кров переплутали з кров'ю людини, яка була вже на межі смерті від СНІДу », - запевняє Юлія.

Тепер жінка хоче покарати медиків і збирається вимагати відшкодування морального збитку в 100 тис. грн. На лікарів другого пологового будинку вона подала позов у Жовтневий районний суд міста. Правда, трохи пізніше вона його забрала - щоб доопрацювати позов і зробити Співвідповідачами ще й центр профілактики і боротьби зі СНІДом, де без повторних аналізів жінці призначили серйозне лікування.

До речі, в криворізькому пологовому будинку № 2 за фактом інциденту провели службове розслідування і вручили Юлії письмову відповідь, в якій говориться, що «в ході службового розслідування комісія не виявила жодного порушення при проведенні обстеження, при взятті на облік по вагітності у жіночу консультацію» . У приймальні пологового будинку повідомили, що головлікаря Ніну Бобровник через надзвичайну зайнятість складно застати в кабінеті. «Випадок надзвичайний, але ми все розповімо тільки після рішення суду», - пообіцяла нам начмед Наталія Саприкіна.

На руках у Юлії є ще один документ - відповідь на її скаргу до Міськздороввідділу. У ньому сказано, що помилково позитивну реакцію при дослідженні аналізу могла спровокувати вагітність. «Я поки нічого не можу сказати певного, буду призначати комісію з розслідування ситуації», - повідомив начальник криворізького міського відділу охорони здоров'я Олександр Светловский, пише газета "Сегодня".

Когда мне нужно найти информацию о Бердянске, я захожу на сайт 06153.org

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!