Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Медики виявили новий побічний ефект аспірину.
 
13-06-2010, 22:15  Медицина

Медики виявили новий побічний ефект аспірину.

 
Медики виявили новий побічний ефект аспірину.


'Медики


Люди, які щодня приймають аспірин, схильні до ризику виникнення хвороби Крона.

Однак, як відзначають співробітники Медичної школи при Університеті Східної Англії (Великобританія), це не означає, що недуга розвинеться обов'язково: у реальності хворобою Крона може страждати лише один із двох тисяч осіб, які приймають аспірин (якщо цей препарат прописаний пацієнтам з хворобою Крона або з спадковою схильністю до недуги, вони повинні продовжувати приймати ліки без будь-яких побоювань).

'Медики



Хвороба Крона (гранулематозний ентерит, регіонарний ентерит, трансмуральний ілеїт, термінальний ілеїт) - хронічне неспецифічне гранульоматозне запалення шлунково-кишкового тракту, яке може вражати всі його відділи, починаючи з порожнини рота і закінчуючи прямою кишкою. Воно зачіпає всі ділянки травної трубки, характеризується запаленням, лімфаденітом, утворенням виразок і рубців стінки кишки.

Вчені дослідили 200 тисяч добровольців у віці від 30 до 74 років з декількох європейських країн. Як виявилось, прийом аспірину протягом року і більше збільшує ризик розвитку хвороби Крона в п'ять разів. Висновки свідчать про те, що між використанням аспірину та захворюванням існує зв'язок, але вони не є доказом того, що препарат насправді збільшує ризик виникнення недуги. Імовірно, аспірин пошкоджує вистилку кишечника, що потенційно може провокувати розвиток хвороби у осіб з генетичною схильністю.


'Медики


Дослідники нагадують, що аспірин захищає людину від багатьох інших захворювань. Зокрема, жінки, які регулярно приймають ці ліки, у два рази рідше вмирають від раку грудей. У тих, хто п'є аспірин два-п'ять днів на тиждень небезпека поширення раку знижується на 60%, а смерті від онкозахворювань - на 71%. Доведено також, що люди з генетичною схильністю до раку товстої кишки можуть зменшити ризик розвитку захворювання, щодня приймаючи аспірин. Нарешті, відомо, що аспірин, якщо приймати його щодня або щотижня, зменшує вірогідність виникнення раку шлунку майже на 40%. Проте від раку гортані, стравоходу і кардіального відділу шлунка препарат, на жаль, не захищає.

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!